Nicolae Robu, despre finanțarea spitalelor din subordinea Primăriei: „Dau în fiecare zi 150.000 de lei pentru cheltuieli curente”

Primarul Nicolae Robu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că alocă în fiecare zi câte 150.000 de lei spitalelor aflate în subordinea Primăriei.

Edilul spune că acești bani sunt destinați cheltuielilor curente, în special pentru achiziționarea echipamentelor medicale de protecție. Tot din sumele oferite de administrația locală se pot cumpăra și kituri folosite pentru testarea persoanelor care nu se încadrează în definiția de caz. Aceste prelevări de probe se pot face însă în scop preventiv.

„Putem să ne asumăm, pe bani proprii, să mai fie testate și alte categorii de cetățeni, corpul medical sau pacienți, după cum consideră medicii fiecărui spital. Eu cred că este bine că s-a întâmplat asta. Implicarea mea este una de alocare de fonduri și dau în fiecare zi 150.000 de lei. S-a întâmplat să dau și 200.000 la fiecare spital, s-a întâmplat să dau și 100.000 de lei, foarte rar, dar s-a întâmplat. Am dat cel puțin 150.000 pentru cheltuieli curente în fiecare zi. Și i-am întrebat pe medici dacă ajung. Avem tot ce ne trebuie, asta îmi spun. Nu sunt eu cel care să întrebe câți botoșei aveți sau câți ochelari, măști și toate cele. Nu ține de competența mea așa ceva”, a spus Nicolae Robu.

În subordinea Primăriei Timișoara sunt trei spitale: Spitalul Municipal, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.