Prima parcare supraetajată de cartier din Timişoara are studiul de fezabilitate finalizat. Cum va arăta aceasta?

Studiul de fezabilitate pentru noua parcare supraetajată din Timişoara a fost finalizat. Mai exact, aceasta va fi amenajată în zona Dacia şi va avea parter şi trei nivele. Tot acolo vor fi şi două staţii de încărcare pentru maşini electrice, a dezvăluit Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

„Ni s-a predat studiul de fezabilitate pentru prima parcare multinivel din cartiere. Este vorba despre parcarea de pe strada Ulmului. Am demarat acolo o mulţime de garaje, în zona Dacia. Vor fi 107 locuri de parcare în această construcţie. Vom avea inclusiv două staţii de încărcare pentru maşini electrice şi 26 de locuri de parcare pentru biciclete. Dacă vom putea să facem mai multe locuri pentru biciclete eu voi cere să se realizeze acest lucru.”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul a mai afirmat că spaţiul considerabil din zonă permite o astfel de parcare. Unde spaţiile dintre blocuri nu sunt destul de mari nu merită să se amenajeze o parcare supraetajată, pentru că nu există niciun avantaj faţă de câte locuri ar fi la sol.

„Va fi o parcare frumoasă, care va umple acel gol. Sunt norme de urbanism. Nu poţi să faci o nouă construcţie lipită de cele care există. Trebuie să laşi o anumită distanţă pe toate laturile, apoi şi căile de acces iau spaţiu. Cumpănim bine şi judecăm fiecare caz în parte.”, a mai spus Robu.