MAI și Patriarhia au greșit! Nicolae Robu: „Puteam pune pariu că nu o să rămână așa”

Protocolul de colaborare dintre MAI și Patriarhie a stârnit discuții puternice în aceste zile, dar Nicolae Robu știa că nu putea rămâne în forma inițială! Prea mulți oameni ar fi fost expuși în mod nejustificat, motiv pentru care primarul Timișoarei le transmite cetățenilor că sacrificiul de a nu sărbători Paștele după dorințele proprii nu este în zadar.

Primarul Timișoarei spune că protocolul inițial semnat de ministrul Vela cu Patriarhul Daniel a fost greșit pentru că expunea prea multă lume. Din cauză că nu avea putere de decizie, Nicolae Robu s-a abținut să comenteze protocolul și spune că el trebuia să aștepte decizia finală. „Consider că prima variantă a protocolului cu Patriarhia a fost greșită. Consider că varianta a doua este una rezonabilă care nu creează pericole și trebuie să depășim momentul. Nu am vrut să mă amestec pentru că eu nu puteam decide nimic aici în plan local. Trebuia să mă conformez deciziilor de la nivel național. Am așteptat ca lucrurile să se așeze. Aș fi putut pune pariu că nu o să rămână așa cum s-a anunțat în primă fază”, a declarat Nicolae Robu.

Chiar dacă Paștele este sărbătorit de români prin participarea la slujbe sau vizitat rude și prieteni, Nicolae Robu spune că, pentru ca pandemia să treacă fără probleme, cetățenii trebui să se abțină în acest an. „Știam că nu poate rămâne așa pentru că ne-am fi expus că ne-am fi expus extraordinar de mult și în mod nejustificat. Putem să ne abținem, putem să avem un gust amar că nu petrece sărbătorile de Paști așa cum ne-ar fi plăcut dar trebuie să ne protejăm și să asigurăm condițiile de depășire cât mai rapidă a acestei situații de criză”, a încheiat primarul.