Colterm anunță că în perioada stării de urgență nu se vor citi contoarele pentru apă caldă și încălzire. Facturile vor fi regularizate!

Colterm S.A. a anunțat că pe întreaga perioadă a stării de urgență s-a decis ca citirea apometrelor și contoarelor de energie termică pentru apă caldă și încălzire să fie sistată pentru păstrarea măsurilor de distanțare socială și reducerea riscurilor de contaminare. Astfel, societatea a impus noi măsuri. Iată ce trebuie să știți despre viitoarele facturi!

Conform noilor decizii luate de societatea de energie termică, pentru apa caldă de consum vor fi emise facturi în baza mediei consumurilor pe ultimele trei luni, valori susținute de perioada similară a anului 2019. Consumul estimat va fi apoi regularizat la o citire ulterioară acestei perioade. Pentru încălzire vor fi emise facturi cu consum de energie termică estimate în baza mediei temperaturilor exterioare, raportată la media temperaturilor exterioare a lunii anterioare de facturare și în proporție cu perioada similară a anului 2019. Ca și în cazul apei calde, consumul estimat pentru încălzire va fi regularizat la o citire ulterioară acestei perioade.

„Îi asigurăm pe toți clienții Colterm că în final, după realizarea citirilor de regularizare, li se va factura exact atâta energie termică cât au consumat în perioada cuprinsă între citirea lunii martie și citirea de regularizare, care se va face după încheierea stării de urgență și relaxarea măsurilor de distanțare socială”, transmit reprezentanții societății de energie termică.