Un aparat medical unic în Caraș-Severin a ajuns la spitalul din Caransebeș

untitled design set 970x90 px

Un aparat a cărui valoare depășește 8.000 de euro a ajuns la Spitalul Municipal din Caransebeș. Este singura unitate medicală din Caraș-Severin cu un astfel de aparat, necesar pentru compartimentul de Chirurgie Plastică, fiind donat de către Rotary Club Caransebeș.

În ultimele 12 luni au fost aduse la spital foarte multe obiecte sanitare, mobilier și ceea ce este mai important, aparatură medicală de maximă importanță la secțiile Pediatrie, Pneumologie și Chirurgie Plastică Reparatorie.

Președintele Rotary Club Caransebeș, Alin Deteșan, ne-a menționat că aparatul adus săptămâna aceasta, dermatom, este unic în județul Caraș-Severin. „Suntem bucuroși că putem să ne mândrim cu grantul nostru care se apropie de final. Este ultimul aparat pe care noi ne-am, propus prin acest proiect, să-l donăm spitalului. A fost un aparat pentru care am mărit valoarea proiectului și, cu ajutorul Simonei Duicu, o simpatizantă Rotary Club ce locuiește în Olanda, care ne-a donat o sumă importantă de bani, am reușit să cumpărăm aparatul. Astfel, suma totală a proiectului depășește 80.000 de dolari, ceea ce este îmbucurător. Am respectat toți pașii în proiect și aparatul acesta are o valoare de aproape 9.000 de dolari. În toamna acestui an, toți membrii implicați în acest proiect, cluburile partenere din Europa vor veni la Caransebeș pentru a trage linie la cele realizate”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pentru medicul specialist Singh Bhupinder, prima operație cu aparatul dermatom va fi efectuată astăzi, pe un pacient cu ulcer varicos la un picior: „Este un aparat foarte important în compartimentul de Chirurgie Plastică, pentru reconstrucție defect de piele în urma unor traumatisme. Cu ajutorul aparatului recoltăm piele și acoperim zona afectată. Mulțumim, Clubul Rotary, pentru ajutor și chiar ne bucurăm că spitalul nostru are șansa să obțină un astfel de dermatom unic în județ”.

Proiectul Global Grant s-a putut implementa de către Clubul Rotary cu ajutorul Rotary Club Meerbusch-Büderich din Germania, dar și cu rotarienii din Houhalen, Belgia, Linz – Austria, „Mihajlo Pupin” Pancevo-Serbia, RC Meerbusch, Uffenheim din Germania.

CITEȘTE ȘI: Rotarienii din Caransebeș strâng bani pentru spital