Umbra lui Marcel Vela în Consiliul Județean îl bântuie pe preşedintele Silviu Hurduzeu

explo 1000x200

Consilierul județean Ioan Cojocariu, liderul grupului liberal al forului, a adresat o interpelare președintelui Silviu Hurduzeu cu privire la plata eventualelor daune pentru excluderea forțată, ilegală, a lui Marcel Vela din Consiliul Județean.

Cojocariu a readus aminte că instanța de fond a menținut decizia Instituției Prefectului și a anulat hotărârea de consiliu județean de excludere a lui Ion Marcel Vela din CJ. Liberalul a subliniind că, astfel, vor trebui plătite despăgubiri și indemnizații din urmă și a întrebat cine va suporta aceste cheltuieli.

Surprinzător, președintele Hurduzeu a informat plenul că instituţia condusă de el a făcut recurs la sentința Tribunalului Caraș-Severin, asta deși decizia recursului ar fi trebuit luată de plen, nu doar anunțată post factum. Hurduzeu nu a vrut să spună cine îl va despăgubi pe Marcel Vela, dar a ținut să precizeze că îl va reprimi în Consiliul Județean dacă  instanța va stabili aceasta.

„Deși v-am atras atenția să nu mai spuneți «eu nu cumpăr», ci «noi», adică forul județean, aici trebuia să vă exprimați cu «ei», căci noi n-am decis încetarea calității de consilier județean a lui Marcel Vela și am votat împotrivă”, a nuanțat Cojocariu.

Ion Marcel Vela, reamintim, a trimis imediat după alegerile locale demisia sa din funcția de consilier județean către președintele Silviu Hurduzeu, dar și-a retras demisia în plen. Cu toate acestea, majoritatea PSD-PMP a votat pentru a lua act de demisie. Instituția Prefectului a decis că hotărârea respectivă este nelegală și trebuie anulată, dar plenul Consiliului Județean a votat încă o dată să nu pună în aplicare decizia prefectului. Marcel Vela a cerut instanței de Contencios Administrativ a Tribunalului Caraș-Severin anularea hotărârii de consiliu județean cu pricina, sentința fiindu-i favorabilă. Consiliul Județean a atacat sentința la Curtea de Apel Timișoara.