Umanitatea este o prioritate! Peste 40 de tineri din 5 țări au învățat despre drepturile refugiaților și ale minorităților

nevo umanitate (2)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș Torontal a implementat, în perioada 22-30 august 2021, schimbul de tineri din cadrul proiectului „Umanitatea este o prioritate”.

Proiectul a reunit în tabăra Marabu din Milcoveni, Caraș-Severin, un total de 42 de tineri din România, Lituania, Italia, Turcia și Grecia care timp de 8 zile au dobândit noi cunoștințe cu privire la drepturile omului, cum sunt acestea respectate în cazul refugiaților și al minorităților și au învățat cum pot trage un semnal de alarmă cu privire la situații în care aceste drepturi sunt încălcate.

Scopul principal al proiectului a fost acela de a-i învăța pe tineri să înțeleagă importanța respectării drepturilor omului, analizând situația la nivel european a refugiaților, a migranților și a celor care solicită azil politic, raportat la inducerea în eroare a mass-media, discriminarea și discursul instigator la ură la care sunt cel mai adesea expuse categoriile mai sus menționate.

Timp de 8 zile, tinerii participanți au folosit activități bazate pe modelul educației non-formale pentru a-și îmbogăți cunoștințele și a-și împărtăși experiențele cu privire la drepturile fundamentale ale omului, egalitate de șanse. Printre activitățile desfășurate, tinerii au analizat diferite cazuri în care drepturile omului nu au fost respectate și au realizat un flashmob pe această tematică, pe care l-au prezentat ulterior în centrul Reșiței.