Ultimul party de la Ponton! Mascați, inspectori antifraudă, sigilii, amenzi și bătaie ruptă din raiul lui Nelu Popa?

S-au încheiat petrecerile de pe pontonul de la Casa Baraj Văliug – în afară de mult praf și cu vizite repetate ale inspectorilor antifraudă – cu vărsare de sânge, dinți rupţi și oameni bătuți măr, întinși pe jos aproape fără suflare?!

Nelu Popa, ieșit din afaceri odată cu instalarea sa în funcția de edil-șef al Reșiței, rămâne legat într-un fel sau altul de proiectul său de suflet și de mare succes de la Văliug, acolo unde a creat o poveste incredibilă și a făcut dintr-un ponton banal un adevărat punct de atracție pentru petrecăreți. Aceștia vin cu miile în fiecare sfârșit de săptămână și petrec până în zori pe ritmuri electrizante, cu băuturi scumpe și fumuri parfumate. Despre pontonul dezmățului de la Văliug s-a auzit până departe, astfel că era oarecum inevitabil ca inspectorii antifraudă de la Deva să nu afle și ei de petrecerile de fițe, la care banii nu sunt o problemă. În primul weekend din septembrie, cu puțin înainte de închiderea sezonului estival, ANAF-ul și-a trimis o echipă pe ponton. Ziua în amiaza-mare. Pentru a afla dacă e adevărat că inspectorii antifraudă ar fi descoperit nereguli și că ar fi fixat un termen de 24 de ore pentru a fi adunată toată marfa, iar că în cursul zilei de marți, 6 septembrie, ar fi sigilat locația și ar fi sancționat SC Casa Baraj SRL cu amendă în valoare de 13.000 de lei, l-am întrebat pe Nelu Popa. Primarul Reșiței, prezent aproape la fiecare final de săptămână pe ponton, ne-a explicat la acea vreme: „Nu e adevărat, am avut control, dar nu s-a închis nimic. Avem party sâmbătă. Funcționăm OK”.

Într-adevăr, pontonul a fost deschis și sâmbătă, 10 septembrie, când a avut loc marea petrecere de închidere a sezonului. Iar inspectorii antifraudă au revenit. Am dorit să aflăm și de această dată tot de la Nelu Popa dacă la ora 2.28 au intrat cei de la ANAF însoțiți de mascați. 16 reprezentanți ANAF și vreo 20 de mascați. Dacă distracția a fost facturată de data aceasta pe firma LUCA & IOANA LAKE ENTERTAINMENT SRL-D și nu pe Casa Baraj SRL, ca în weekend-urile precedente, dacă s-a fiscalizat consumația petrecăreților pe Casa Baraj SRL sau dacă s-a aplicat din nou sancțiune cu amendă în valoare de 15.000 de lei. De data aceasta pe LUCA & IOANA LAKE ENTERTAINMENT SRL-D. Tot de la Nelu Popa ne-am fi dorit să aflăm dacă s-a pornit pe ponton vreun joc de artificii în timpul controlului, când vreo 2.000 de oameni aflați în stradă, la coadă, intrarea fiind oprită de ANAF, au grăbit încheierea procesului-verbal de constatare. Numai că am rămas doar cu întrebările. „Eu nu am comentarii de făcut!”, ne-a spus Popa.

leader board 728 x 90 px

coada la ponton casa baraj

Bodyguard la apă!

Tot legat de ultima noapte de pomină, ar mai fi fost și alte întrebări la care am fi așteptat un eventual răspuns de la Nelu Popa. Și asta deoarece și el s-a distrat alături de vreo 3.000 de tineri frumoși prezenți pe ponton la ultimul party estival al anului. S-a terminat dezmățul din vara asta de la Văliug cu o bătaie cruntă?! Arăta pontonul la orele răsăritului soarelui ca după război? Erau scaune rupte, zeci de sticle sparte, barul devastat, bălți de sânge și dinți pierduți pe jos în urma violențelor? Se vorbește că ar fi plecat totul de la fratele celebrului fotbalist timișorean Daminuță. A intrat Alin Daminuță într-un conflict cu unul din bodygarzi, un anume Ghibanu?! Undeva în jurul orei 3, la toaleta de la stradă? S-au dezumflat mușchii după ce în favoarea lui Daminuță ar fi intervenit doi amici din Timișoara, Aly Niță, zis „Comisaru”, și Haris Ferizovic, care ar fi cunoscut din luptele de K1? Au început să iasă scântei în jurul orei 6.30, când Ghibanu și Daminuță s-ar fi întâlnit din nou? Tot la baie. E adevărat că fratele fotbalistului și-ar fi pierdut doi dinți și ar fi fost găsit leșinat, întins pe jos? A fost trimis bodyguardul Ghibanu în lumea viselor după ce „Comisaru” și Ferizovic n-ar mai fi fost la fel de diplomați? Au sărit toți bodyguarzii, vreo opt la număr, să-l răzbune pe Ghibanu, numai că și gașca venită de la Timișoara era mult mai numeroasă, undeva la 20 de persoane? Cât de adevărat să fie că în răfuială n-ar fi intrat decât cinci timișoreni, dar că nici nu ar fi fost nevoie de mai mulți, Cătă Răgușitu și un alt luptător de K1, Narcis Buzatu, bătând mai ceva ca la covoare?! Din cei opt bodyguarzi, o fi adevărat că trei s-ar fi refugiat în bar și că ar fi aruncat cu sticle și tot ce le-a picat în mână? Asta în timp ce pe colegii lor îi lăsau picioarele. Au fugit de-au mâncat pământul toți cei aproximativ 300 de petrecăreți care mai erau la ora aia și care nu aveau treabă cu niciuna dintre tabere? Au fost Ghibanu și un alt bodyguard, unul Golfiță, rupți în bătaie? Dar și ceilalți la fel? Și-a salvat unul din ei pielea sărind în lac? Au plecat băieții de la Timișoara pentru că efectiv nu mai aveau pe cine bate după ce toți bodyguarzii și barmanii erau întinși pe jos?

Poliția nu spune nimic! Dar nimic!

Toate aceste semne de întrebare ar fi putut fi înlăturate de Nelu Popa, numai că acesta s-a rezumat la a spune: „Ce bătaie?! Eu nu știu de așa ceva! Eu nu am comentarii de făcut!”. Întrebări s-au adresat legat de acest subiect și Poliției din Caraș-Severin, pentru că, în acea dimineață, s-au făcut mai multe apeluri la 112 și s-a cerut intervenția Poliției și Ambulanței. Deși a trecut mai bine de o săptămână de la eveniment, de la IPJ Caraș-Severin nu s-a suflat o vorbă despre cele petrecute la Văliug. Nici măcar în urma solicitării făcute în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, nu s-a răspuns până acum. Motiv suficient pentru toată lumea care nu a fost la paranghelie să se întrebe în continuare: Oare e adevărat sau a ieșit praf fără foc?!

 

foto: facebook.com/ponton.casa.baraj/