Primarul Nelu Popa a pus batista pe ţambalul PSD-ist!

Primarul Reşiţei vorbeşte tot mai des, în ultimul timp, de proiecte europene vizate de municipalitate. La fel făcea şi în campania electorală, vorbea şi promitea multe. Dar atunci punea şi o condiţie: efectuarea în prealabil a unui audit extern la primărie.

În campania electorală, candidatul Nelu Popa spunea: „Voi începe cu un audit pe care îl voi face, de îndată ce vom câştiga Primăria Reşiţa, cu una dintre companiile mari care fac audite în lume, mă refer la Deloitte, Pricewaterhouse­Coopers, KPMG, unul dintre cei Big 4”. Ernst & Young este cea de-a patra, îi amintim noi, ca să-i iasă numărătoarea. Imediat după câştigarea alegerilor, primarul Nelu Popa reitera: „Vreau să fac o echipă foarte puternică pentru accesare de fonduri europene, în cel mai scurt timp! Nu înainte de a face un audit! Pasul numărul 1 va fi să angajăm o agenţie de audit de renume care să facă un audit de la A la Z în primărie, astfel încât să vedem practic ce luăm în administrare”.

Au trecut însă trei luni de când primarul nou ales nu a mai pomenit nimic despre auditul extern. Despre „pasul numărul 1”! Nu spunem că, de atunci, ar fi făcut mulţi paşi ca primar. Dacă e să-l credem pe cuvânt, nu a făcut niciun pas, atâta timp cât acel „număr 1” încă nu s-a arătat! Zilele trecute am dedus chiar că nici nu mai are de gând să-l facă prea curând, pentru că iată ce a declarat primarul Nelu Popa: „În ultimele trei luni am descoperit atât de multe lucruri negative în Primăria Reșița, încât, la un moment dat, am decis să nu mă mai uit în urmă și să mă uit înainte. Eu nu vreau să bag pe nimeni la pușcărie, nu mă interesează problemele astea, țelul meu este să dau reset, să dau restart și să pornesc lucrurile într-o altă manieră. Într-adevăr, dacă se va dovedi, prin anumite audituri făcute de noi intern (deci nu acela extern, mult-promis! – n.r.) sau prin anumite reclamații făcute de alții că unii au făcut abuzuri, bineînțeles că ne vom îndrepta împotriva lor, în primul rând pentru a ne recupera prejudiciile”.

Schimbarea de priorităţi din agenda primarului este pusă, de gurile răutăcioase numai, pe seama altui pas făcut de „echipa Nelu Popa”. Cică s-ar fi ajuns la un fel de pact de neagresiune cu pesediştii, pe chestiuni la limita penalului, pe motiv că agresiunea reciprocă dăunează sănătăţii ambelor organisme (politico-administrative şi de afaceri). Edilul-şef a devenit şi mai explicit: „Nu vreau să bag pe nimeni în pușcărie și mie cuvântul «penal» nu prea îmi place. În ultimii ani a fost așa o vânătoare de oameni, hai să-l arestăm și pe ăla, hai să-l arestăm și pe ăla! Nu este țelul meu! Eu vreau să lucrez pozitiv!”. Nici Stepanescu şi nici Crina nu gândeau altfel. Nici ei nu visau la arestări. Primul trăieşte acum din plin coşmarul după cât de pozitiv a lucrat. Iar al doilea, acuzat de toate cele în campania electorală de rivalul Popa, acum râde, cântă şi dansează, văzând pe mâinile cui a ajuns Primăria Reşiţa. Pe mâinile unui primar căruia cuvântul penal nu prea îi place. Dar care ştie el bine de ce-i displace!