Cristi Pătru e gata să renunțe la Adi Petrea!

Deși unii nu vor să accepte, HC Adrian Petrea se confundă cu echipa de handbal a Reșiței. Nu deține palmaresul triplei câștigătoare a Cupei Challenge și nici nu beneficiază de bugetul colosal al acelei echipe, din istoria recentă a handbalului masculin reșițean.

Construită pe scheletul marii echipe a Reșiței, HC Adrian Petrea a fost și este susținută din fonduri exclusiv private, datorită implicării „nebune” a unui om de afaceri pasionat de sport și căruia i-a plăcut ceea ce a început să clădească aici la Reșița unul dintre handbaliștii de top ai României, Adrian Petrea. Pe Cristian Pătru pasiunea pentru sport l-a făcut să investească într-o academie de handbal, ulterior apărând și o echipă de seniori care a readus Reșița în elita handbalului masculin românesc. După doar un an! Numai că o susținere exclusiv privată, din partea unui singur om pe care nu l-a obligat nimeni să bage banii în handbal, își arată limitele.

„Am spus foarte clar că mi-e din ce în ce mai greu şi că din iarnă, dacă rămân tot singur, o să mă gândesc mai bine la familia mea şi la ce am făcut în viaţa asta. Atenţie, fără să renunţăm la echipele de copii! Sincer, eu mi-am sacrificat banii ca să fac o treabă frumoasă pentru mine. Punct! Nu m-am gândit eu că o să fac o treabă frumoasă pentru oraş. Că ceea am făcut pentru mine a devenit o treabă frumoasă pentru oraş, e altceva. Mi-a plăcut, a fost pasiunea mea şi asta e,… păsărica mea! Unii merg la curve, alţii bagă la handbal, alţii la băutură… Nu? E o pasiune, nu un business. Dar, ca lucrurile să funcţioneze, trebuie să ai şi raţiuni de business ca să funcţioneze. Nu ai ce face, nu poţi pierde încontinuu”, a spus Cristian Pătru.

Finanțatorul Academiei HC Adrian Petrea și al echipei de seniori aflată în al doilea sezon de primă ligă (botezată în acest an Liga Zimbrilor) a răspuns și celor care au arătat cu degetul această grupare sportivă cum că nu ar avea numele Reșiței pe siglă. Totodată, spune că nu ar avea nimic împotrivă dacă administrația locală sau cea județeană ar prelua echipa de seniori și chiar i-ar schimba denumirea.

„Lucrurile astea sunt atât de simple și cred că, într-un fel sau altul, le-am vorbit, indiferent dacă oficial sau le-am vorbit în pauza vreunui meci. Lucrurile sunt foarte clare. Noi am început ca un club de copii. În momentul ăla evident că așa i-am spus: Handbal Club Adrian Petrea. Că e vorba de copii, asta a fost ideea mea, așa am vrut să fie. Pe parcurs nu s-a schimbat, nu ne-am mai dus la Tribunal să schimbăm acte, să schimbăm hârtii, să schimbăm nume. Pe de altă parte, uitați-vă pe toate tabelele din țara asta că scrie HC Reșița, nici nu încape HC Adrian Petrea Reșița. Toată lumea ne spune Reșița, noi niciodată nu cred că am protestat de ce ne spuneți Reșița. La Federație, dacă vă uitați pe site-ul Federației, scrie HC Adrian Petrea Reșița. Adică ar fi fost simplu să spunem Federației să scoată de acolo Reșița, că nu e Reșița. Puteam să o facem, nu? Deci nu s-a pus problema așa, din punctul ăsta de vedere, că nu vrem să ne identificăm cu Reșița sau că nu ne place Reșița. Da, într-adevăr au fost și consilierii, au avut probleme cu lucrul ăsta, le-am explicat, cred că a înțeles toată lumea despre ce e vorba. N-am nimic împotrivă și nici Adi, să-i spunem Handbal Club Municipal Reșița, Bârzava, cum vreți voi, deci n-am nicio problemă. În schimb, la copii, acolo am tot dreptul din lume să merg cu numele pe care îl vreau, că ei sunt copii. La echipa de seniori e altceva”, a mai spus Cristian Pătru.

Marți, handbalul reșițean ar putea primi o mână de ajutor din partea consilierilor locali. Întrucât în ședința de Consiliu Local ar urma să fie aprobată o sumă importantă pentru susținerea echipei HC Adrian Petrea Reșița. E vorba de aproape 500.000 de lei, după cum spunea zilele trecute primarul Ioan Popa. „Anul trecut, la Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița cheltuielile au fost de 1,8 milioane de lei, dintr-un buget de 2,6 milioane. Anul acesta, le-am coborât bugetul la 1,2 milioane de lei și o să observați că în ședința de Consiliu Local, vom transfera aproximativ 500.000 de lei către echipa de handbal. Am încercat să nivelăm implicarea Primăriei în activități sportive. Am vorbit cu Viorel Lolea mi-a promis și până acum am văzut că se ține de cuvânt, să-și reducă cheltuielile cu baza sportivă din Valea Domanului. Luăm puțin de la fotbal și transferăm o sumă însemnată la echipa de handbal a Reșiței, HC Adrian Petrea. Vom da acești bani pe proiecte”, a spus edilul.