RMN-ul de la Județean, vechi de peste 10 ani, s-a stricat de ceva vreme, dar în locul său va fi pus curând în funcțiune unul de ultimă generație!
„Spitalul va primi un aparat nou RMN, în 15 ianuarie probabil va funcționa.”, a anunțat Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean, în cea mai recentă ședință de plen a Consiliului Județean, ocazie cu care managerul Călin Mircea Laza a primit votul de încredere de la toți aleșii județeni pentru a continua și în următoarele șase luni la conducerea celei mai mari unități spitalicești din Caraș-Severin. Tot răul spre bine cu aparatul RMN, a adăugat președintele Romeo Dunca: „Noi am plătit 5 salarii și am plătit în jur de 40.000 de lei în fiecare lună curentul electric pentru vechiul RMN.”
Managerul Laza a detaliat: „RMN-ul a fost al asociației Salus, nu al spitalului și a funcționat cu niște costuri incomensurabile pentru noi. Pe lună, am avut cheltuieli de 127.000 de lei cu RMN. Acum vom avea 0! 37.000 de lei pe lună era doar curentul. Acum totul este plătit de asociația care va intra în contract cu noi, își va suporta toate cheltuielile, mentenanță, aprobările de la CNCAN, pe noi nu ne interesează nimic. Mai mult, în fiecare lună vom primii 10.000 de lei, indiferent dacă fac sau nu profit și 10% din profitul declarat pe an, anual crescând cu 2 procente, până se ajunge la un profit al nostru de 20%.”
Ionuț Popovici, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, e gata să direcționeze mai mulți bani către spitalul din Reșița pentru decontarea acestor servicii medicale decât a făcut-o până în prezent. „Noi avem un buget la nivel de județ pe care îl împărțim în funcție de eficiența furnizorilor de servicii medicale. Salus lua undeva la 400 – 450.000 lei annual. Chiar și această sumă mică nu a putut fi atrasă de către această entitate. Referitor la contractul cu această nouă entitate, nu l-am văzut, dar îmi este greu să cred că acest ONG va pune la dispoziție un aparat de peste 1 milion de euro și vă trăi doar din banii de la Casa de Asigurări de Sănătate.”, a spus Popovici pentru expressdebanat.ro.
Călin Mircea Laza admite că RMN va funcționa nu doar pentru pacienții de la Județean, dar spune că astfel de prestații vor avea loc numai după ce s-au rezolvat solicitările spitalului. „Ei aduc pacienți în ambulatoriu cu bilete de la Casă sau cu banii jos după ce ne fac nouă pacienții, noi avem primordialitate la a face investigațiile de imagistică, fără nicio discuție, e trecut în contract și asumat de ei. Bineînțeles că nu o să ocupăm 2 schimburi, 5 zile din săptămână, își vor face și ei celelalte investigații.”, a explicat Laza.