Au sosit primele autobuze electrice la Reșița

autobuze electrice resita

În această dimineață au ajuns două dintre cele zece autobuze electrice achiziționate de Primăria Reșița prin faza 3 a proiectului tramvai.

Transport Urban Reșița își înnoiește flota de autobuze. Primele autobuze electrice au ajuns în această dimineața în oraș cu un transport agabaritic, urmând ca până mâine-seară și celelalte opt unități comandate de Primăria Reșița să ajungă în municipiu.

De dimineață au venit două și cred că diseară mai ajung trei, iar mâine alte cinci. Până mâine-seară o să avem toate autobuzele la Reșița. Stațiile de încărcare vor ajunge și ele săptămâna viitoare, sunt cinci stații duble lente și două rapide. Tot pe săptămâna viitoare cred eu că vom avea și hala gata, unde vom gara autobuzele electrice”, a declarat pentru expressdebanat.ro, directorul TUR Reșița, Dănuț Jurubescu.

CITEȘTE ȘI: 10 autobuze electrice pentru Reșița, în luna cadourilor!

Autobuzele au o lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de 83 de persoane, dintre care 32 de locuri sunt pe scaune fixe, plus un loc pentru pasager scaun rulant. Puterea motorului este de 180 de kw. Autonomia autobuzelor este de 374 de km.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Noile autobuze și tramvaie vor fi introduse pe traseu abia după finalizarea noii infrastructuri. Până atunci, transportul în comun va fi asigurat de actuala flotă de autobuze.

CITEȘTE ȘI: Autobuze ZTE pe străzile Reșiței! Bătrânele „balene albastre” vor fi trase pe dreapta!

FOTO: TUR Reșița

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/