Rectificare! Bani pentru două unități de învățământ din Lugoj

sedinta consiliu lugoj

Au fost repartizate fonduri de la bugetul local pentru două unități de învățământ. Ambele amendamente au fost propuse de primarul Bogdan Blidariu.

Primul s-a referit la Școala gimnazială „Eftimie Murgu”, unde secțiunea de funcționare avea inițial 119,64 mii lei.

Primarul a propus „suplimentarea, la secțiunea de funcționare, a cheltuielilor materiale pentru reparații curente, cu suma de 49.000 lei și la alte obiecte de inventar, cu suma de 32.000 de lei, în total 81.000 lei. Sursa finanțării acestei rectificări este diminuarea sumelor de la secțiunea de funcționare – alte cheltuieli, capitolul 51.02, autoritate executivă”.

Suplimentarea, în valoare totală de 81.000 lei, a fost aprobată, în unanimitate, cu 11 voturi.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Un alt amendament propus de edilul șef a fost legat de construcția grădiniței din Cartierul Caștela – Balta Lată: „S-a derulat licitația pentru execuția lucrărilor, licitația este finalizată, dar nu este semnat contractul cu executantul, din cauză că partea de cofinanțare a municipiului Lugoj era din acel credit pe care noi îl accesăm. Având în vedere că nu am semnat documentele privind creditul respectiv, a trebuit să facem acest amendament, iar partea noastră de cofinanțare la acel proiect să fie suportată din bugetul local, din excedentul bugetar. Astfel, la secțiunea de dezvoltare a capitolului Alte cheltuieli în domeniul învățământului, aș dori să introducem această poziție: execuție lucrări, inclusiv organizare de șantier și furnizare echipamente și dotări pentru proiectul noii grădinițe, suma de 7.100.000 lei, care să fie luată din sumele disponibile ca excedent bugetar. În momentul în care vom accesa creditul, vom face ”rocada” și sumele vor veni la excedentul bugetar, dar pentru a urgenta semnarea contractului, dorim să facem această modificare”.

Viceprimarul Adrian Serendan a precizat că „procedura este simplă: pentru a putea porni lucrările la grădinița din Balta Lată, deoarece creditul nu este semnat pentru execuție și lucrări, să cofinanțăm din excedentul de anul trecut. Anii îi vom primi după semnarea contractului de credit”.

Și acest amendament a întrunit votul unanim, cu 11 voturi.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/