Ultimul meci?! Mingea e în Consiliul Local!

FC Caransebeș 1913 are mari șanse să abandoneze Liga a II-a de fotbal în această iarnă ca urmare a colaborării nefericite cu macaronarii lui Pisano, dar mai ales a penalizărilor aplicate de comisiile Federației Române de Fotbal din cauza restanțelor financiare față de mai mulți din foștii jucători sau antrenori ai clubului gugulan.

Suspiciunile legate de meciuri trucate pentru mafia pariurilor nu le-au picat deloc bine primarului Marcel Vela și celorlalți aleși locali, astfel că nu mai e pentru nimeni un secret faptul că aceștia s-au gândit să renunțe la a mai finanța echipa. Să dai o mulțime de bani publici pentru ca imaginea municipiului să fie știrbită aproape iremediabil este un motiv destul de întemeiat pentru ca administrația locală să ia în calcul și astfel de măsuri radicale. Pe de altă parte, în 2013, la Caransebeș începuse o poveste frumoasă, iar numărul mare de microbiști prezenți pe „Municipalul” din Parcul Teiuș a demonstrat că gugulanii își doresc fotbal de calitate la sfârșit de săptămână. Mai multe alegeri neinspirate, la care se adaugă „cotitele” acelor comentatori care știu mai bine ce ar trebui făcut și mai ales de către cine, au destabilizat clubul, iar acum totul pare să depindă de aleșii locali. Dacă vor mai da sau nu o șansă echipei!

FC Caransebeş 1913 a fost penalizată deja în trei rânduri de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal. Gugulanii au fost depunctați mai întâi cu 14 puncte, apoi cu patru și, la începutul acestei luni, cu alte 18! În plus, clubul are interzis şi dreptul de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar. Câte ceva s-ar mai putea rezolva la Comisia de Recurs, însă timpul e scurt și e greu de crezut că litigiile vor putea fi stinse la timp. Aceste litigii înseamnă de fapt restanțele financiare pe care clubul le are către foști jucători sau antrenori. Alte două litigii, cu fotbalistul Florian Pîrvu şi fostul secund Alin Paleacu, urmează să fie și ele soluționate, astfel că FC Caransebeș 1913 riscă și alte penalizări. În cazul în care depunctarea va fi atât de severă, e clar că echipa nu poate evita retrogradarea în Liga a III-a. Ar fi răul cel mai mic dintre toate cele posibile, pentru că, dacă administrația locală va considera că nu mai are sens să cheltuie banii pentru sezonul de primăvară, atunci echipa va fi trimisă în Liga a V-a Caraș-Severin!

Dorin Micşa, unul dintre oficialii clubului gugulan, recunoaște că situația e dramatică. „Am întreprins deja demersurile necesare pentru a introduce recurs. Am luat legătura cu AFAN şi cu FRF. Nu e o decizie definitivă şi irevocabilă. Vom face toate demersurile pentru ca punctele câştigate pe teren să rămână în continuare în contul echipei şi să se regăsească în clasament. Comisiile abilitate trebuie să înţeleagă că suntem un club finanţat din bani publici şi nu putem respecta ad litteram termenele acestor structuri, deoarece sumele necesare ne vin ca urmare a unor hotărâri de Consiliu Local, iar şedinţele au loc o singură dată pe lună. Sper să rezolvăm această problemă cât mai repede”, spunea acesta pentru Liga2.ro înainte să apară și penalizarea cu 18 puncte.

După ce a luat act și de aceasta, Micșa s-a cam resemnat. „Suntem într-o situaţie grea şi trebuie s-o rezolvăm pentru că suntem un club de bună credinţă, care vrea să plătească, dar ritmul în care suntem suspuşi să plătim de către comisiile FRF nu putem să-l ducem, din cauza banilor pe care îi primim de la Consiliul Local o dată la o lună – o lună şi jumătate. Dacă aceste puncte ne vor fi luate, clubul ăsta mai mult ca sigur nu va mai putea continua competiţia”, a declarat oficialul pentru Sport Total FM.