Pentru gugulani, o victorie cu Reșița nu mai înseamnă mare lucru!

În derby-ul Caraș-Severinului, derby-ul suferinței în Liga a II-a de fotbal, FC Caransebeș 1913 a bătut-o iar pe Metalul Reșița, scor 4-2 (2-1). Gugulanii nu sunt însă deloc entuziasmați de succesul obținut în fața unei echipe debusolate!

Meciul a avut o derulare animată, cele două echipe apărând ca doi boxeri cu garda lăsată, dornici să obțină cât mai repede KO. Astfel, a rezultat un joc frumos, cu ocazii la ambele porți. În minutul 10, pe fondul unei ușoare dominări a gazdelor, reșițenii au obținut un penalty, în urma faultului comis de Herman Bona asupra lui Keaton Guehi, care l-a și transformat. Gazdele au trecut la cârma jocului și, în numai două minute, au trecut la conducere, prin golurile marcate de Sorin Bușu (min.25, după un șut frumos de la 16 m), respectiv Dragoș Săulescu (min.27, șut la colțul lung, după o incursiune pe partea dreaptă).

După pauză meciul a avut același mod de desfășurare, iar în minutul 65, după o pasă a lui Stoica, dar și prin dejucarea pasului la ofsaid al reșițenilor, același Săulescu a marcat cel  de-al treilea gol al gazdelor. Oaspeții nu au renunțat la a mai spera într-un rezultat bun, iar în minutul 73, au primit din nou penalty în urma unui fault al portarului Negrilă asupra lui Epure. Robert Cristian a transformat pentru 3-2. În continuare s-a jucat pe contre, ex-reșițeanul Stoica punctând decisiv cu cinci minute înainte de final, în urma unui șut de la 12 m, după o minge respinsă de Zimmermann la șutul puternic al lui Marius Ion.

FC Caransebeș 1913: Negrilă – Stelitano, Răducu, Bogdanovici, Bona (min.78, Livan), Telecican, Săulescu, Suru, Bușu (min.67, Lupu), Negoescu (min.75, Ion), Stoica.

Metalul Reșița: Zimmermann – Feher, Cristian, Chițu, Guehi (min.46, Buga), Jamali, Ponoran, Coviț A. (min.70, Coviț I.), Bloju (min.87, Pîrvu), Epure, Krkelic.

Am încercat să facem un joc cât mai bun, ne-am axat pe juniori. Cred că acești copii joacă din ce în ce mai bine. Sper ca planul de reorganizare din iarnă să fie de bun augur și să avem altă echipă la începutul anului viitor. Cred că, la 3-2, dacă ne concentram mai mult și ne așezam mai bine, puteam mai mult, dar copiii nu au experiență, s-au avântat în atac și am rămas descoperiți în apărare. Probabil că ăsta va fi viitorul în județul Caraș-Severin, pentru că fotbalul este în regres în județul nostru. E un semnal de alarmă pentru toți cei care conduc fotbalul în județ”, a declarat după meci Carol Gurgu, antrenorul Metalului.

Omologul său, Dan Firițeanu, consideră victoria de azi ca fiind una firească. Sunt mulțumit de rezultat. Jocul a căpătat ceva valențe în plus față de meciurile anterioare, numai că trebuie să luăm în calcul și adversarul. Dacă jucam cu Baia Mare sau cu o echipă de top puteam spune că e un mare câștig, dar luând în calcul că am întâlnit o echipă debusolată… Echipa asta, antrenată, ar trebui să aibă altă poziție în clasament. Sunt jucători care au intrat după o lungă perioadă de inactivitate și au jucat numai din voință”, a comentat Firițeanu.