FOTO. Atmosferă feerică la Reșița și Caransebeș. Moș Nicolae a luminat fețele a mii de copii!

Aseară, Moș Nicolae a dat startul oficial al sărbătorilor de iarnă. În cele două municipii ale județului Caraș-Severin, luminile s-au aprins pe acorduri muzicale de basm, spre surprinderea tuturor celor care au înfruntat frigul și au vrut să participe la unul dintre cele mai frumoase momente ale sezonului rece. Mii de copii din Reșița și Caransebeș l-au așteptat împreună pe mai tânărul coleg al lui Moș Crăciun.

Centrul Reșiței a fost invadat de sute de copii și părinți. Micuți de toate vârstele s-au adunat pe platoul din fața Instituției Prefectului, care s-a transformat, la fel ca în fiecare an, într-o adevărată scenă pentru spectacole. Grupurile de colindători și-au făcut simțită prezența, ca de altfel și celebrul Moș. Bătrânul legendar n-a poposit foarte mult, ci doar le-a amintit celor mici și celor mari deopotrivă, că trebuie să întâmpine Crăciunul cu cele mai calde gânduri. Celor cuminți le-a împărțit câteva daruri, după care s-a evaporat în întunericul serii.

Tonul iluminatului festiv l-a dat viceprimarul cu atribuții de primar al Reșiței, Ioan Crina, care a numărat în ordine descrescătoare, într-un glas cu reșițenii prezenți în centru.

„Am folosit acest prilej să pornim iluminatul decorativ în Reșița. Așa cum v-am spus, am adus și decorațiuni noi în zonele centrale, am montat trei brazi de Crăciun și sper că cetățenii municipiului Reșița vor avea sărbători liniștite și în acest an”, a declarat Crina în urma evenimentului. Patinoarul este instalat, deci poate începe și distracția!

Moment emoționant la Caransebeș

În ajun de Moș Nicolae, și sute de gugulani s-au bucurat de aprinderea iluminatului festiv de sărbători. Luminile au fost pornite de la un buton montat pe catargele din fața primăriei municipiului de către primarul Marcel Vela, care a invitat alături tânăra generație și pe octogenarul Liviu Groza, reprezentant al generației de aur.

„Am primit această sarcină cu mari emoții și lacrimi în ochi. Nu putea să fie o acțiune mai emoționantă ca aceasta ca o problemă de onoare să luminez întreg orașul Caransebeș pentru marea sărbătoare creștinească Nașterea Domnului”, a declarat istoricul Liviu Groza.

Cel mai frumos cadou de Moș Nicolae pentru copiii și tinerii din Caransebeș a fost, cu siguranță, deschiderea patinoarului din Parcul General Dragalina. Și în acest an, municipalitatea păstrează la aceleași prețuri, de 5 lei, atât intrarea pe patinoar, cât și închiriatul unei perechi de patine. Grupurile organizate de elevi au intrarea gratuită.

Cu această ocazie, s-a deschis și Târgul de Crăciun în zona centrală a urbei de pe Timiș și Sebeș, astfel că gugulanii pot admira și chiar cumpăra produse tradiționale. De la îmbrăcăminte și până la preparate proaspete, care se consumă în această perioadă de iarnă, pot regăsi de toate.

Administrația publică locală din Caransebeș dorește ca, și în acest an, locuitorii urbei să se bucure de povestea sărbătorilor de iarnă. De la an la an s-a adus un plus de calitate sistemului de lumini, astfel că se pot admira în parcul General Dragalina figurine ornamentale luminoase, un lanț de lumini tip arcade pe strada Episcopiei, dar și o perdea de lumini care leagă Catedrala Episcopală de Casa de Cultură. „S-au adus unele îmbunătățiri cu multe elemente care vor atrage ochiul trecătorului în mai multe zone”, a precizat Ion Gheorghe Ștefan, șeful SPIR (Serviciul de Întreținere și Reparații Străzi).