HC Adrian Petrea se poate întoarce din „exil“! Meciul cu Danubius Galați, la Reșița?

Închiderea Sălii Polivalente din Reșița, din cauza nerespectării normelor PSI, a dat peste cap programul prim-divizionarei masculine de handbal HC Adrian Petrea. Forțată de împrejurări să se antreneze în sala de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița, unde handbaliștii s-au plâns de suprafața dură care le afectează articulațiile, și nevoită să dispute meciurile de „acasă“ tot în deplasare, echipa reșițeană pare a-și fi pierdut din cadența cu care și-a obișnuit fanii.

Practic, în ultimele săptămâni, elevii lui Adrian Petrea au fost tot pe drumuri, navetiști în Banat pentru disputarea meciurilor de campionat considerate pe teren propriu. Nu căutăm scuze pentru jocul modest din ultima perioadă, cum de altfel nici handbaliștii nu o fac, dar nu putem ignora situațiile prin care este obligată să treacă echipa reșițeană. În viața fiecăruia apar suișuri și coborâșuri, nu e totul roz, la fel cum o echipă nu poate rămâne invincibilă la nesfârșit.

Handbaliștilor le-a lipsit în meciurile cu Minaur și cu CSM Focșani, ambele disputate la Timișoara, atmosfera vulcanică creată de suporteri în Sala Polivalentă din Reșița. „Noi suntem obișnuiți cu atmosfera vulcanică de la Reșița, cu publicul acela fantastic care ne împinge de la spate în momentele grele. La Timișoara ne-a lipsit acea atmosferă. Dacă jucam la Reșița, altul era rezultatul din meciul cu Minaur“, spunea, cu un ușor regret, antrenorul Adrian Petrea.

Înfrângere la limită, 26-27 cu Minaur, victorie după un joc slab cu CSM Focșani (31-27) și încă un eșec sâmbătă, la Vaslui (23-28), sunt rezultate care arată pasa proastă prin care trece HC Adrian Petrea Reșița. Evoluția din meciul cu HC Vaslui l-a nemulțumit pe Adrian Petrea, care a recunoscut cu fair-play-ul care îl caracterizează că echipa sa nu trece prin cea mai bună perioadă. „Din păcate, nu pot spune despre noi că am prestat un joc bun. Am făcut două reprize diametral opuse. După o primă repriză bună, am avut o a doua repriză în care nu am mai avut aceeași limpezime, nu am mai avut aceeași eficiență la finalizare. Ca și concluzie, am avut minusuri care nu sunt foarte grave și se pot repara. Am ratat totuși prea mult într-un meci pe care trebuia să-l câștigăm. Îmi pare rău că nu am câștigat acest meci, îmi pare rău că unii suporteri își pierd încet-încet încrederea în proiectul nostru“, a mai spus antrenorul Adrian Petrea.

Cel mai bun marcator al reșițenilor în acest meci a fost interul Ilie Vaidasigan, autor a opt goluri. Nu a jucat interul Ioan Stan, care se confruntă cu probleme mari la genunchiul stâng, nefiind exclus să ajungă pe masa de operație. Următorul meci al echipei reșițene este programat pe 10 decembrie, acasă, cu CSU Danubius Galați. Este posibil ca acest meci să se dispute la Sala Polivalentă din Reșița. „Nu știu deocamdată unde va fi «casa» noastră. Noi am înaintat o propunere către Federația Română de Handbal, către Consiliul Județean Caraș-Severin și către ISU să putem juca meciul la Reșița. Sper ca zilele acestea, luni, cel târziu marți, să avem un răspuns favorabil. Din câte am înțeles, din partea Consiliului Județean ar fi OK, dar sper să primim înțelegere și din partea FRH, pentru că panica creată la nivel național i-a pus în gardă și pe oficialii FRH. Au fost schimbate normele de acreditare a unei săli polivalente, ceea ce înseamnă că dacă o sală nu are aviz de la ISU nu se poate practica un meci de handbal. Noi am luat legătura cu cei de la Federația Română de Handbal și le-am explicat că încercăm de aproape o lună de zile să-i convingem pe cei de la Consiliul Județean și de la ISU că putem, sub proprie semnătură, să ne antrenăm, să jucăm în Sala Polivalentă. Încercăm să găsim o modalitate plauzibilă, regulamentară pentru meciurile oficiale. Am fost dispuși să cumpărăm extinctoare, să închiriem pompieri, să vină la sală să stea non-stop cu furtunurile în mână. Sperăm să primim răspunsul pe care îl așteptăm cu toții, meciul cu Danubius Galați să fie la Reșița“, a precizat Adrian Petrea în exclusivitate pentru expressdebanat.ro.