Primăria Reșița a rezolvat problema gunoaielor din Caraș-Severin. Liber la depunere în Dealul Lupacului!

Viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina, susține oficial că a ajuns la o înțelegere cu firma Green Ecobauer, pe care o avertiza zilele trecute că o va evacua din Dealul Lupacului, dacă nu se ajunge la o înțelegere.

Reșițenii au stat câteva zile îngropați în deșeuri, au umplut site-urile de socializare cu poze cu mizeria din municipiu, însă în cele din urmă problema s-a rezolvat. Administrația a închiriat terenul pe care este amplasat deponeul firmei care compactează deșeurile și le transportă la Vulcan. În acest fel, Green Ecobauer poate să își obțină licența, iar toate firmele de salubritate din județ pot depune în continuare gunoiul la ieșirea din Reșița. Practic, primăria a preluat atribuțiile ADI Intercom, iar acum a salvat toate administrațiile din Caraș-Severin de la cheltuieli monstruoase cu transportul la sute de kilometri distanță, tocmai până la Vâlcea. Asta, întrucât deponeul de la Vulcan nu mai accepta contracte noi.

Astfel, încă de vineri seară, mașinile de gunoi ale Brantner, pline până la refuz, au făcut coadă la intrarea în deponeu, iar începând de sâmbătă dimineață au început să colecteze gunoiul de la ghenele din Reșița. Deși nu au acoperit încă toate zonele, oamenii pot sta liniștiți, pentru că acest lucru se va întâmpla în curând.

CITEȘTE ȘI: SCANDALOS. Reșițenii sunt îngropați în gunoi cu miros „penal”. Politicienii se învârt între șantaj și acuze!

„Am rezolvat problema și cu operatorul nostru, Brantner, și cu vestita firmă Green Ecobauer pentru continuarea activității de salubritate. Sper că nu vor fi probleme de acum înainte. Formula este aceeași pe care v-am spus-o de la început. Era o formulă simplă. Operatorul duce tot acolo, Green Ecobauer face operațiunile pe care le făcea și până acum. Voiau să crească prețul, eu le-am spus că au susținerea mea, doar în cazul în care se justifică această majorare de preț, dar nu fac nimic în plus față de acum o lună. Dacă vin cu alte calcule, nu suntem absurzi ca să nu recunoaștem dacă s-a modificat ceva, dar așa, numai să creăm o situație din asta, de presiune, chiar nu ne putem mări prețul artificial. Le-am închiriat terenul (n.r. celor de la Green Ecobauer). Era o chestie simplă, noi eram pregătiți. Noi am preluat administrarea de la ADI Intercom, am făcut ședință de comisie unde am dat rezoluția de închiriere… Asta, încă de joi! Vineri, le-am trimis o scrisoare să elibereze terenul în caz că nu ajung la o înțelegere cu noi și trebuia să aducem pe altcineva acolo. Au creat presiune pe noi, dar zic că am rezolvat problema și lucrurile vor merge onorabil de acum înainte”, a declarat Ioan Crina, viceprimarul cu atribuții de primar al Reșiței.

Prețul gunoiului depășește, în prezent, pentru reșițeni, 8 lei/metru cub.