Ultimele luni de muncă pentru canalizare menajeră în Liubcova

Veste îmbucurătoare pentru localnicii din Liubcova. Lucrările în cadrul proiectului „Canalizare menajeră și epurare Liubcova” vor fi reluate începând de săptămâna viitoare, după cum a dat de înțeles primarul comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui.

În valoare de aproximativ un milion de euro, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, proiectul din satul aparținător comunei Berzasca a început să prindă contur în 2016, până în momentul de față realizându-se 85% din investiție: „Până în prezent s-a realizat 85% din investiție, iar acum urmează să facem branșamentul de energie electrică la stația de epurare pentru punerea în funcțiune a acesteia.”, a explicat edilul-șef.

Se pare că lucrările în localitatea Liubcova au fost întrerupte din cauza unor probleme ce țin de bucătăria internă a firmei care se ocupă de proiect: „Am înțeles că a existat o cesiune acolo, că altcineva ar fi cumpărat societatea. În orice caz, lucrările în cadrul acestui proiect vor fi reluate de săptămâna viitoare. Suntem în clauzele contractuale. Au fost făcute acte adiționale de prelungire a termenului, dar suntem în clauzele contractuale. Până la sfârșitul verii avem termen să finalizăm proiectul «Canalizare menajeră și epurare Liubcova».”, a mai subliniat șeful administrației publice locale din Berzasca.