Ultimele 5 miliarde pentru parcările cu plată din Reșița!

După aproape opt ani de procese, mii de amenzi aplicate șoferilor și nervi întinși la maximum, Primăria Reșița și-a răscumpărat parcările cu plată!

Consilierii locali au aprobat astăzi închiderea medierii făcută de o firmă specializată între municipalitate și AVM Project Invest SRL, fostă Eco Bau Parc SRL. Prin acest acord încetează contractul de concesiune semnat în 2011 prin care parcările cu plată din municipiu au trecut în administrarea firmei respective. Primarul Popa a insistat în mai multe rânduri pentru rezilierea contractului, cu sau fără acordul părților, arătând că în perioada contractuală rămasă orașul și cetățenii vor avea în continuare de pierdut. Fezabilitatea financiară a opțiunii de încetare a contractului de concesiune a fost garantată de o firmă de profil, aceasta având în vedere procesele aflate pe rol, sumele pretinse de AVP Project Invest SRL și plătite până acum de Consiliul Local, precum și cele ce ar fi urmat să ajungă în conturile firmei. Nu i-a convins însă pe toți aleșii locali, consilierii PSD venind cu un amendament prin care cereau eliminarea vreunui sume de bani pe care municipalitatea să o plătească firmei AVP Project Invest SRL. Cum această variantă ar fi făcut imposibilă înțelegerea între părți și încheierea contractului, amendamentul lui Mirel Sabo, liderul Grupului PSD, a picat. Chiar și așa, voturile liberalilor și verzilor au fost suficiente pentru ca procesul-verbal prin care părțile conveniseră să încheie contractul de concesiune și să renunțe la orice litigiu în instanță să treacă. Prin urmare, municipalitatea urmează să achite 500.000 de lei pentru a-și răscumpăra parcările cu trei ani înainte de consumarea termenului convenit în 2011.

„Să nu fim înțeleși greșit. Noi nu am fost împotriva rezilierii unui contract păgubos pentru reșițeni. Noi am fost împotriva modului în care s-a dorit rezilierea. Considerăm că nu este legal. S-a făcut un acord de mediere pentru a se rezilia contractul respectiv, iar suma este uriașă, 5 miliarde. Consilierii locali nu au competențe pentru a rezilia un contract în derulare chiar dacă există o clauză de 10 miliarde. O clauză care din start dezavantaja interesele reșițenilor și care nu ar fi trebuit să apară în contract. Cunoaștem foarte bine nemulțumirile cetățenilor în legătură cu firma care administrează parcările cu plată din oraș, dar trebuie găsite soluții legale pentru a fi încheiat înainte de termen acest contract. Probabil din această cauză a și fost introdusă clauza respectivă, pentru ca societatea respectivă să nu fie în pierdere sub nicio formă”, a declarat Mirel Sabo pentru expressdebanat.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/