Primarul Nelu Popa nu se mulțumește doar cu tramvai! Reşiţa va avea și autobuze electrice luate pe bani europeni! [VIDEO]

Consiliul Local Reșița a aprobat astăzi o rectificare a bugetului municipiului, printre cheltuielile prevăzute fiind și capitolul Transporturi, unde primarul Ioan Popa a explicat că e nevoie de studii de fezabilitate. Inclusiv pentru achiziţia de autobuze electrice, pe fonduri europene! 

Concret, inițial pe POR, axa 4.1, municipiul Reșița avea rezervate 25 de milioane de euro pentru mobilitate urbană, dar, în urmă cu 6 luni, datorită lipsei de proiecte la nivel de regiune, ADR Vest a anunțat Primăria Reșița că poate depune proiecte pentru o finanțare de 150% față de suma rezervată, banii neatrași de alte municipii reportându-se la proiectele depuse.

Vestea și mai bună a venit în urmă cu trei luni, când a crescut procentul pentru finanțarea proiectelor la 200%, fapt pentru care, deși avusese rezervate 25 de milioane de euro, Primăria Reșița va putea accesa 50 de milioane de euro, tocmai pentru că alte localități nu au depus proiecte pentru sumele rezervate lor, banii reportându-se pentru proiectele deja scrise.

„Noi, atunci, la sfatul celor de la ADR Vest, vom mai depune un proiect prin care să cumpărăm 10-15 autobuze electrice pentru a acoperi traseele ce nu vor fi acoperite de tramvai, dar și pentru trasee externe, în încercarea de a lega Reșița de zona montană”, a explicat primarul Popa.

În aceste condiții, Primăria Reşiţa plănuiește să cheltuiască aproximativ 20 de milioane de euro cu logistica de rulare, adică 18 km de cale de rulare (cost aproximativ de 1 milion de euro/kilometru de cale de rulare), depou, stații de transformare etc.

Alte 18-20 de milioane de euro vor merge în achiziția de tramvaie, consultantul Jasper  estimând că ar fi nevoie de 13 tramvaie care costă aproximativ 1,5 milioane de euro bucata. Şi ar mai rămâne undeva la 12-15 milioane de euro pentru achiziția de autobuze electrice, proiect care trebuie depus până la finele lui 2018.

Aceste autobuze electrice ar urma să acopere și câteva trasee noi, cum va fi cel prin Mociur sau spre Parcul Industrial, dar și trasee existente, cum este Moroasa-Lend.