Caraş-Severinul pedalează pentru România!

po 1000x100px (3)

Centenarul Marii Uniri este sărbătorit în stil propriu de iubitorii de ciclism din întreaga țară, la o propunere a jurnalistului Lucian Mîndruță. Intitulată „Pedalăm pentru România“, cursa unește toate spiritele libere din cele trei provincii istorice: Muntenia, Banat și Moldova. Un grup de biciclişti venit din Mehedinţi a ajuns azi la Caransebeş. Iar grupul care reprezintă vestul ţării, din care face parte şi o reşiţeancă, a trecut azi prin Arad spre Oradea.

Parte din cicliștii participanți la cursă veniți din zona Drobeta Turnu Severin s-au oprit pentru o zi la Caransebeș și și-au instalat cortul pentru odihnă în zona Parcului de agrement Teiuș.

„Noi am hotărât să o facem mai în stilul anului 1918, cu campare la corturi, cu gătit la ceaun și am plecat de la Drobeta Turnu Severin. Ne sprijină un ONG din localitate, primăria și alte companii importante, care au înțeles mesajul nostru. Suntem 20 de oameni, ne deplasăm pe biciclete și doi dintre noi conduc mașinile pline cu cele necesare pentru campare. Am făcut o zi de la Severin până la Caransebeș și de mâine plecăm spre Alba Iulia pe traseul: Oțelu Roșu – Hațeg – Simeria – Orăștie –  Alba Iulia, în ideea de a marca niște locuri care au fost semnificative pentru Marea Unire, de asemenea cu opriri pentru odihnă”, ne-a declarat Dan Lațcu, unui dintre organizatori.

1000x200 dacus 02

Tot astăzi, un alt grup de biciclişti, reprezentând zona de vest a ţării, a ajuns la Arad. Printre aceştia se află şi o reşiţeancă, Oana Borza, care a postat pe Facebook un colaj de fotografii alături de mesajul următor: „Reprezint cu mândrie orașul meu Reşiţa în echipa de vest din care fac parte, colega de cameră… oameni faini, ne întâlnim cu comunități locale… gata cu Arad… ne vedem deseară la Oradea… Pedalăm pentru România – Turul Centenarului… vremea e cu noi!“.Reamintim că la nivel de țară peste 250 de biciclişti au pornit în cursa „Pedalăm pentru România”. Cu toţii au plecat ieri, 26 iunie, la aceeaşi oră din cele trei provincii istorice: Muntenia, Banat şi Moldova. Peste 5 zile, după 500 de kilometri parcurşi, se vor întâlni în oraşul Marii Uniri, Alba Iulia. La linia de start din Bucureşti s-a aflat şi preşedintele Klaus Iohannis, care i-a însoţit pe biciclişti până la Arcul de Triumf.

„Trebuie să sărbătorim România şi prin efort şi câteodată prin durere, prin sudoare şi mai ales să o sărbătorim văzând România cât de mare e, cât de frumoasă, cât de mult merită să o păstrăm aşa cum este”, a spus Lucian Mîndruţă, realizator DigiFM.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px