Ultima tură de jogging cultural în jurul Timișoarei

Ultimul eveniment al proiectului „Tura de cultură” organizat de Asociația Alergotura are loc sâmbătă, 30 noiembrie. Traseul ales cuprinde vizitarea cetății uitate de la Ciacova și a ariei de protecție specială a pădurii Macedonia.

Cu acest eveniment, Alergotura încheie un șir reușit de ieșiri în natură de alergare și vizitare a locurilor cu potențial turistic din jurul Timișoarei. Organizatorii invită doritorii să se înscrie prin completarea unui formular online.

Echipa Alergotura se ocupă de organizarea turelor de alergare împreună cu echipa Direcției Județene pentru Cultură Timiș, care asigură ghidajul turistic și informațiile despre obiectivele istorice.

Cu o medie de 50 de participanți la evenimentele anterioare, turele de cultură reprezintă un succes pentru organizatori. Promovarea valorilor istorice cu potențial turistic fac din zona Banatului o arie de redescoperire.

Tura de cultură este un proiect care dorește să atragă grupurile de alergători amatori din comunitatea locală și regională și iubitorii de mișcare de toate vârstele, pentru a promova explorarea zonelor rurale. În acest fel sunt create oportunități pentru comunitățile rurale care pot dezvolta servicii și activități în domeniul turismului.

„Tura de cultură este un proiect prin care am descoperit noi trasee de alergare, dar și destinații cu potențial turistic. Am putea spune că a fost șansa pentru câteva sute de iubitori de mișcare să descopere resursele turistice ale Banatului despre care puțină lume știe. Ne dorim să continuăm acest proiect și în anul 2020”, a declarat președintele Alergotura, Adrian Ciutina.