VIDEO. Protestul de la Spitalul Județean de Urgență continuă! „Nu dai de pământ cu oamenii capabili!”

Protestele de la Spitalul Județean de Urgență Timișoara au continuat și astăzi, în timp ce noul manager Raul Pătrașcu s-a instalat în birou. Personalul medical s-a poziționat în fața intrării și oamenii au transmis mesaje de susținere către fostul director Marius Craina. Numărul protestatarilor a fost mai redus decât ieri. Motivul a fost că activitatea spitalului nu putea fi blocată de un protest masiv al tuturor membrilor personalului medical.

Noul manager al spitalului nu este contestat, doar felul în care a fost făcută schimbarea. Lipsa de organizare a unui concurs și numirea lui Craina ca interimar a fost o eroare a Ministerului, susțin asistenții medicali. „Nu dai de pământ cu oamenii capabili! Noi spunem că logic ar fi să fie analizat cum s-a schimbat Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. De 25 de ani lucrez aici. Am văzut cum au arătat secțiile, ne-am lovit de neajunsuri. Acum avem de toate. De ce să nu susținem un astfel de om? Modul în care a fost dat jos ne displace”, a declarat Teodora Carmen Stoian, medic primar.

O altă supărare este lipsa de dialog dintre personal și Minister. Zvonurile din cercul medical spun că s-au făcut presiuni la nivelul Ministerului pentru a-l înlătura pe Marius Craina. Zvonurile se bazează pe faptul că Marius Craina a fost singurul director de spital din țară schimbat din cauza apartenenței sale politice. Medicii și asistentele se tem să nu se repete istoria cu concedierile și demiterile în Ajun de Crăciun din vremea directorului Mihai Ionac. Respectul de care se bucură fostul director Craina se datorează bunei comunicări cu personalul și fondurilor aduse spitalului. Personalul medical speră ca noul director să adopte aceeași metodă de conducere și să aibă sentimentul continuității proiectelor începute de Marius Craina.