1 Decembrie aduce „Timișoara la Masă”

1 Decembrie va fi sărbătorit de 250 de timișoreni în spirit comunitar! Cetățenii au răspuns pozitiv la invitația lui Dominic Fritz de a se înscrie în proiectul „Timișoara la Masă”. Oamenii vor servi cina la alți timișoreni fără să îi cunoască dinainte.

Dominic Fritz a lansat provocarea în urmă cu o lună. În clipul său de promovare vorbește despre cum o statistică indică nivelul scăzut de încredere a românilor în ceilalți oameni. Doar un român din zece spune despre ceilalți că sunt persoane de încredere. Pe site-ul său, timișorenii s-au putut înscrie până la începutul acestei săptămâni pentru a deveni oaspeți sau gazde. 50 de familii au devenit gazde care vor servi musafirii repartizați de echipa candidatului la Primăria Timișoara. Participanții lucrează în domenii diverse și sunt de vârste la fel de diferite, de la 2 la 85 de ani.

Useristul crede că fundația unei societăți sănătoase este încrederea. Campania sa electorală se concentrează pe crearea de comunități stabile în cartierele orașului și implicarea tuturor generațiilor la viața orașului. „Timișoara trebuie să redevină o comunitate, iar piatra de temelie a oricărei comunități e încrederea. Vrem să o reclădim pas cu pas, atât cea între oameni, cât și între oameni și instituții. Prin faptul că reușim să aducem la aceeași masă oameni care nu se cunosc între ei, dar care au speranța că Timișoara și România se pot transforma, îmi dă, la rândul meu, încrederea că împreună vom produce schimbarea adevărată”, a declarat Dominic Fritz.