Ultima șansă pentru „Primul meu film documentar”

Liceenii din Reșița, pasionați de film, au o șansă imensă de a desluși tainele producției unui documentar. Totul este gratuit, iar ultima zi de înscriere este astăzi!

Un proiect educațional extrem de util pentru liceenii pasionați de film va avea startul vineri, 12 octombrie. „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni” ajunge pentru prima dată la Reșița, după 16 ediții organizate începând din 2012 în Bârlad, Tulcea, Sibiu, București, Blaj, Caracal, Cahul și Timișoara. Proiectul este implementat de Asociația VIRA, cu sprijin financiar din partea Centrului Național al Cinematografiei.

Ce presupune atelierul?

  • cursuri teoretice despre tehnica filmului documentar (regie, filmare, montaj, post-producţie);
  • exerciții practice pentru deprinderea tehnicii filmului documentar;
  • lucru în echipă pentru realizarea primului film documentar orientat spre un subiect din propria comunitate.

Cine poate participa?

Atelierul este adresat elevilor din toate liceele din Reșita (clasele IX – XII), iar participarea lor la atelier este complet gratuită. Echipamentul tehnic și alte resurse necesare sunt asigurate de Asociația VIRA și partenerii săi.

Proiectul cuprinde 3 sesiuni:

Sesiunea I: 12 – 14 octombrie

Sesiunea II: 25 – 28 octombrie

Sesiunea III: 13 – 18 noiembrie

Sunt disponibile în total doar 12 locuri, ultima zi de înscriere fiind astăzi. În cazul în care vor fi mai mulți doritori decât locuri, se va face selecție. Formularul de înscriere se găsește AICI.

Partenerii locali ai proiectului sunt: Centrul de Voluntariat Reșita, Centrul de Tineret Mansarda, Direcția Județeană de Sport și Tineret Caraș-Severin, Muzeul Cineastului Amator, MKBT: Make Better.