UEM are locuri pentru noi boboci. Azi a început o nouă sesiune de admitere

Locuri fără taxă și burse private pentru studenții de la inginerie – admiterea din septembrie la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița are oferta cu lipici la boboci.

Dacă cei mici și tineri au făcut astăzi cunoștință cu sălile grădinițelor și școlilor gimnaziale ori ale liceelor cărășene, un pic mai marii lor prieteni, absolvenți de liceu, cu diplomă de Bacalaureat, au intrat pe holul universității din Reșița pentru a se înscrie în învățământul superior.

La studiile de licență, oferta educațională a UEM pune la bătaie, de astăzi până în 22 septembrie, 192 locuri fără taxă, din care la Facultatea de Inginerie şi Management – 148 locuri; la Facultatea de Ştiinţe Economice – 15 locuri și la Facultatea de Ştiinţe Sociale – 29 locuri. Sunt și 556 locuri cu taxă, din care la Facultatea de Inginerie şi Management – 136 locuri; la Facultatea de Ştiinţe Economice – 190 locuri, iar la Facultatea de Ştiinţe Sociale – 230 locuri. Învățământul la distanță are rezervate 287 locuri, cu taxă, anunță prorectorul pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate, prof. univ. dr. Gheorghe Popovici.

La master sunt 39 locuri fără taxă, din care la Facultatea de Inginerie şi Management sunt 38 locuri; la Facultatea de Ştiinţe Economice – nu mai sunt locuri, iar la Facultatea de Ştiinţe Sociale un singur loc își așteaptă ocupantul. Ceva mai multe locuri sunt însă contra-cost: 246 locuri cu taxă, din care la Facultatea de Inginerie şi Management – 78 locuri; la Facultatea de Ştiinţe Economice – 56 locuri; la Facultatea de Ştiinţe Sociale sunt 112 locuri.

Pentru studiile post-universitare sunt scoase la concurs 90 locuri, din care pentru învăţământ cu frecvenţă sunt 60 locuri, iar pentru învăţământ la distanţă sunt 30 locuri.

În comunicatul remis presei cărășene se mai arată că perioada de înscriere este 15-22 septembrie, între orele 09:00-16:00. Informaţiile despre condiţile de admitere sunt prezentate pe website-ul www.uem.ro.