Băsiştii se simt ameninţaţi. Plângere penală pentru un deputat PSD!

Loredana Sabo, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară la nivelul judeţului Caraş-Severin, a reacţionat după declaraţiile instigatoare la violenţă ale deputatului PSD, Stanciu Zisu.

 

Parlamentarul social-democrat de Dâmboviţa a făcut o declaraţie-şoc cu ocazia lansării oficiale a candidaturii lui Victor Ponta la preşedinţia României. „Vă invit să dăm foc ultimei rămășițe a regimului Băsescu. Să dăm foc în Dâmbovița, să dăm foc în Alba, Timișoara, Arad, Dărmănești. Să dăm foc în toată țara, pentru că avem un singur scop: Victor Ponta, președinte!”, a afirmat deputatul.

Loredana Sabo consideră că este inadmisibil ca un parlamentar să aibă un astfel de discurs instigator la violenţă şi a luat de bun fiecare cuvânt rostit de Stanciu Zisu. Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară în Caraş-Severin îi atrage atenţia deputatului să-şi retragă afirmaţiile şi să-şi ceară public scuze, în caz contrar urmând să sesizeze organele de urmărire penală. „În primul rând, în calitate de cetăţean al acestei ţări şi de băsist, mă simt lezată şi ameninţată de afirmaţiile pe care le-a făcut acest deputat la lansarea candidaturii lui Ponta. S-a instalat o stare de temere înlegitimată. În calitatea lui de parlamentar, poate dispune de pârghiile necesare să ne dea foc. Din noiembrie, dacă sloganul lor va fi să dea foc băsiştilor, va exista temerea în oraşul în care eu locuiesc să mă întâlnesc cu reprezentanţii PSD şi voi avea o temere legitimă că îmi dau foc pe stradă. Dacă dumnealui nu doreşte să-şi retragă afirmaţiile şi să-şi ceară scuze public, voi formula plângere penală pentru ameninţare şi instigare la acte de violenţă”, a declarat Loredana Sabo.