UCM Reșița putea schimba istoria României! Președintele Traian Băsescu a trăit periculos!

Aflat astăzi la Reșița pentru lansarea candidaților Partidului Mișcarea Populară la alegerile locale din 5 iunie, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a rememorat momente din perioada în care era marinar pe navele echipate cu motoare fabricate de UCMR. Motoare care au cedat de multe ori în larg!

Băsescu a fost așteptat de o Casă de Cultură plină până la refuz, astfel că fostul președinte s-a simțit exact ca la celebrele sale băi de mulțime de pe vremea când era șeful statului. Înainte de a le explica simpatizanților PMP care sunt pașii de urmat și regulile peste care nu se poate trece pentru obținerea unor rezultat bune la alegerile locale, Traian Băsescu a vorbit cu nostalgie despre legăturile sale cu municipiul de pe Bârzava.

„Vin cu plăcere la Reșița. De Reșița mă leagă amintiri extrem de puternice, din tinerețea mea. Aici se fabricau motoarele gigantice care propulsau navele de 157.000 de tone, care dădeau săracele vreo 32.000 de Cai Putere, dar aveau o problemă. Vă spun pentru că am suferit pentru ea. Nu nimereați canalele de răcire și mereu la cămășile alea înalte cât un bloc cu patru etaje  se fisurau pentru că se făceau canalele de răcire de sus către mijlocul cămășii și de jos, din gulerul cămășii, către gulerul de sus și nu se întâlneau. Noi le primeam date cu vaselină, le montam pe motor și în ocean plesneau. Dar asta e! Am spus lucrul ăsta pentru că Reșița îmi spune multe și așa cum era motorul ăla gigantic, cu defecțiuni, întotdeauna mi-a fost drag. Pentru că e o bucată de pământ românesc de 306 metri lungime care s-a întors întotdeauna acasă!”, a povestit Băsescu. Chiar dacă motoarele construite la Reșița s-au mai defectat, navele pe a căror punte s-a aflat Băsescu, iar mai apoi chiar la timona lor, n-au naufragiat, iar actualul lider PMP a ajuns președintele României.