Spectacol la aniversare. Guardia Rosso Nera vrea o nouă promovare! (FOTO/VIDEO)

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Cunoscuta galerie Guardia Rosso Nera a aniversat astăzi 20 de ani de la înființare. Meciul din Valea Domanului, dintre CSM Școlar și Muncitorul, a fost precedat de un show pirotehnic realizat de suporteri, pentru marcarea celor două decenii de activitate.

Ultrașii conduși de Marcel Gușcă fac spectacol și în Liga a IV-a și așteaptă de la elevii lui Leo Doană o evoluție pe măsură și o promovare în eșalonul al treilea al fotbalului românesc. Toate speranțele sunt legate de CSM Școlar, care se dorește a fi adevărata echipă de fotbal a Reșiței. Fotbalul reșițean este încă departe de perioada de glorie de la finele anilor 90, când tribunele din Valea Domanului deveneau neîncăpătoare la meciurile rosso-nerilor din prima ligă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666534821242″]

„În 1996, sute de suporteri reșițeni, simțind mirosul primei divizii, au început să vină în valuri pe stadion. În galerie veneau zeci de tineri. Ne numeam pe atunci Fan Club Rossoneri. Ne-am schimbat rapid numele în Guardia Rosso Nera și, datorită faptului că jucătorilor noștri li se spunea Diavolii din Banat, aveam culorile roș-negre, ca jucătorii de la AC Milan. Din acel moment, 2 aprilie 1996, ne-am pus numele de Guardia Rosso Nera. Au fost momente frumoase, 20 de ani de trăiri frumoase pe acest stadion, sigur au fost și momente neplăcute. De multe ori am plâns de bucurie, de multe ori am plâns de supărare, dar mereu am ținut steagul sus și vom continua. Cea mai frumoasă deplasare după înființarea Guardiei Rosso Nera a fost la Craiova, la meciul de promovare, care a făcut diferența dintre noi și Electroputere. Acolo, nu mai puțin de 1000 de suporteri reșițeni s-au poziționat în spatele banner-ului Guardia Rosso Nera. Atunci am promovat, sperăm ca și în acest an să promovăm”, a spus Marcel Gușcă, liderul Guardiei Rosso Nera.

YouTube video

untitled design set 970x90 px

Fotbaliștii de la CSM Școlar le-au mulțumit fanilor pentru susținere și au dat recital pe sinteticul din Valea Domanului, oferindu-le un frumos cadou la aniversare: o victorie cu 7-0 în fața concitadinei Muncitorul. Alin Liuba a deschis scorul în minutul 26, iar Casian Doană a stabilit scorul primei reprize, cu golul din minutul 39. În minutul 44, Muncitorul a rămas în zece jucători, după eliminarea lui Sturzu. Casian Doană a realizat dubla în minutul 54, iar nou-intratul Dragoș Țoțu a dus scorul la 4-0 în minutul 70. Flavius Costescu a majorat avantajul echipei sale în minutul 73, l-a urmat Alexandru Ciucur în minutul 77, iar eforturile juniorului Alexandru Coviț i-au fost răsplătite cu golul din minutul 82.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664383318484″]

CSM Școlar: Petruț, B. Szijj (min. 46, Ciucur), Covăsală (min. 65, Țoțu), Banac, Negrei (min. 73, V. Marcu), Costescu, Bloju, Breșneni, Liuba, A. Coviț, C. Doană (min. 61, Beloescu). Rezerve neutilizate: Domăneanț, C. Moți, Curelea. Antrenor: Leontin Doană.
Muncitorul: B. Lolea, Sturzu, R. David, Bobină, Olaru, Velescu, Breșteanu, Hapău, Budai (min. 46, C. Lolea), Cuzma (min. 70, Cocîrlă), Ursu. Rezervă: Stroescu. Antrenor: Adi Cîrjan.
A arbitrat Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), ajutat la cele două linii de Samuel Gheorghiță Gruescu (Padina Matei) și Ionuț Alexandru Voican (Bocșa). Observator: Marius Popescu.

untitled design set 970x90 px