Tutunul ia locul drogurilor la frontiera cu Serbia în Caraș-Severin!

Traficanții de tutun și-au îmbunătățit metodele de aducere în țară a „mărfii” pe care o comercializează. Dacă pachetele și cartușele au fost descoperite cu ușurință de polițiști, acum aceștia au găsit metode noi de transport, prin care să îi fenteze pe oamenii legii.

Contrabandiștii au preluat din filme rețeta introducerii în țară a tutunului de contrabandă. Mai ceva ca marii transportatori de droguri, mai nou aceștia nu se mai complică cu mii de pachete de țigări. În urma deselor infracțiuni descoperite la vamă, au ajuns la concluzia că și cumpărătorul trebuie să depună puțin efort să își ruleze țigara. Prin urmare, „marfa” este ambalată direct în pungi, învelită în haine și ascunsă bine printre bagaje, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 24 de ore, în urma unui control pe comunicația Oravița-Ciudanovița. Un bărbat de 63 de ani transporta în voie pe drumurile publice aproape un kilogram de tutun.

Cea mai nouă metodă însă, preluată direct din filmele cu droguri, este cea de introducere a tutunului în multe punguțe mici, lipite de corp, sub haine, cu bandă adezivă. Un astfel de caz a fost depistat la Naidăș în urmă cu puțin timp. Poliţiştii de frontieră au descoperit 700 de grame de tutun vrac, de provenienţă Serbia, „lipit” pe un cetăţean român, care intenţiona să-l introducă ilegal în ţară, ascuns în pliculeţe din plastic.

Tutunul depistat a ajuns în proprietatea statului. „Întreaga cantitate de 1.660 de grame de tutun, în valoare de 448 lei, a fost confiscată, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a declarat Ramona Târnovan, purtătorul de cuvânt al frontieriștilor cărășeni.