Turiștii vor putea ajunge la Șură și cu autobuzele TUR

Mijloacele de transport în comun vor fi introduse pe noul traseu, imediat ce lucrările de reamenajare a zonei de agrement de la Secu se vor încheia. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla din această lună!

Printre proiectele aprobate în ultima ședință din luna iunie a Consiliului Local Reșița se numără și cel legat de aprobarea programului după care vor circula autobuzele pe noul traseu regulat special de transport public spre zona de agrement de la Secu. „Vom introduce autobuzele pe traseu, imediat ce lucrările la Șură se vor finaliza. Ele vor rula de marți până duminică, dimineața în intervalul 9.00-10.00-11.00 și după-amiaza, de la 17.00, 18.00 și 19.00, cu plecare din Piața Republicii. Costul unui bilet va fi 2 lei, același ca pentru traseul pe oraș. Menționez că orarul autobuzelor va fi adaptat în funcție de cerințele cetățenilor, pentru că dacă este foarte cald la ora 17.00, cu siguranță nu coboară nimeni de la Șură și atunci poate coborârea se va face la 19.00 sau la 20.00. Noi vom încerca să ne mulăm foarte mult pe nevoile oamenilor. De menționat și că plecarea către Secu se va face din Piața Republicii.”, a declarat pentru Express de Banat Dănuț Jurubescu, director al Transport Urban Reșița.

expresb 1000x100

De altfel, zilele trecute, primarul Reșiței, Ioan Popa, declara că platoul Secu a reintrat în patrimoniul municipalității, urmând ca, în timp, zona să redevină atractivă din punct de vedere turistic, așa cum se întâmpla înainte de 1989. „Am aprobat în ședința de Consiliu Local un nou traseu pentru autobuzele Transport Urban Reșița, ca acestea să-i poată prelua pe reșițenii care sunt dornici să meargă în stațiunea Secu, acolo unde mergeau preponderent pe vremea lui Ceaușescu. Am refăcut drumul de nouă kilometri, se poate vedea, este un drum foarte bun, iar împreună cu colegii de la Investiții, de la Patrimoniu, am repus flotoare pe lac, șezlonguri, paturi, alimentație publică, iar gestiunea este asigurată de SC Piețe SA. O să inițiem și câteva spectacole de muzică folclorică, o să aducem, probabil, și o scenă acolo, care va rămâne pe perioada verii. Nu vreau să accelerez foarte puternic pe zona respectivă, până nu realizăm apa și canalul pe un proiect pe fonduri europene. Iar în momentul în care zona este pusă la punct, atunci putem discuta și despre o dezvoltare din punct de vedere al unităților de cazare.”, a explicat Ioan Popa.

1000 x 200 gif