Turiștii vin atunci când se investește. Cascada Bigăr, cel mai bun exemplu

Cascada Bigăr, din județul Caraș-Severin, desemnată cea mai frumoasă din lume, a fost vizitată de peste 100.000 de turiști, la un an de la amenajarea eco-turistică a zonei.

Potrivit Coca-Cola, cea care a investit aproximativ 140.000 de euro în amenajarea eco-turistă a zonei în care se află cascada Bigăr, la un an de la finalizarea lucrărilor, numărul turiștilor s-a dublat.

Astfel, dacă în perioada 2016 – 2017 au vizitat cascada din vestul țării 50.000 de turiști, în intervalul 2017 – 2018, numărul lor a depășit 100.000. Cel mai mare flux de vizitatori a fost înregistrat în perioada 01 – 06 iunie 2017, imediat după ce au fost finalizate lucrările de amenajare a zonei.

„Proiectul amenajării eco-turistice din jurul cascadei Bigăr este dovada clară că proiectele de responsabilitate socială au un ecou real în comunitate. Din inițiativa colegilor noștri de la fabrica din Timișoara, am reușit să rescriem povestea unuia dintre cele mai frumoase locuri din România, de care se bucură acum turiștii din întreaga lume. Numărul vizitatorilor s-a dublat odată cu inaugurarea amenajării, dar poate cel mai important lucru este că aceștia doresc să se întoarcă”, a transmis Irina Ionescu, din partea Coca-Cola HBC România.

publicitate ziar expresb 1000x100

În luna mai a anului trecut, compania Coca-Cola a anunțat finalizarea lucrărilor de amenajare eco-turistică a zonei cascadei Bigăr. Valoarea totală a investițiilor pentru reabilitarea zonei a fost de aproximativ 140.000 de euro și a prevăzut amenajarea unui traseu pietonal între parcare și intrarea în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, de-a lungul DN 57B, amenajarea unui drum de acces de la intrarea în parc şi construcția unei platforme care facilitează accesul la baza cascadei, amenajarea unor spații și poteci între cascadă și izvor, precum și realizarea unei treceri către Grota Bigăr, aflată în apropierea cascadei. De asemenea, zona a fost dotată cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenţionare și locuri de repaus.

Situată în Valea Minişului, din judeţul Caraş-Severin, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, pe DN 57B, cascada Bigăr reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.

În 2013, o revistă de specialitate a desemnat cascada Bigăr printre cele mai frumoase din lume.