Marcel Vela reacţionează după diversiunea creată de Tăriceanu! Replică în memoria seniorului liberal Quintus!

După ce fostul președinte al PNL, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a inflamat atmosfera ieri, la lansarea Asociaţiei „Mircea Ionescu-Quintus”, senatorul PNL Ion Marcel Vela a reacţionat într-un mod extrem de sugestiv.

Evenimentul de ieri a avut loc la Palatul Parlamentului, cu participarea, între alţii, a preşedintelui PNL Ludovic Orban, a foştilor lideri liberali Valeriu Stoica şi Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi a foştilor colideri Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. A fost de faţă şi senatorul de Caraş-Severin Ion Marcel Vela, preşedintele Organizaţiei judeţene a PNL.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că PNL nu mai reprezintă valorile liberale. „Astăzi am văzut foarte mulți oameni politici în sală, dar puțini liberali, pentru că ei nu se mai pot revendica ca liberali, PNL decizând să treacă în familia PPE. E cam greu să promovezi valorile liberalismului din familia popularilor europeni. S-a dovedit că PNL e un partid care susține sistemul și statul paralel și a susținut cu forță toate acțiunile întreprinse de instituțiile represive ale statului care au încălcat grav drepturile și libertățile individuale. Celor care au vorbit depsre reunificarea dreptei, le-am spus că trebuie făcută nu în jurul unei structuri, reunificarea trebuie să se facă în jurul valorilor liberale care sunt reprezentate de ALDE. Deci cei care vor acest lucru pot veni în ALDE”, a afirmat președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, creând astfel o diversiune în cadrul acţiunii organizate în memoria lui Mircea Ionescu Quintus.

Preşedintele liberal Ludovic Orban i-a dat replica după încheierea evenimentului de la Palatul Parlamentului. „A fost complet nepotrivit ca la un astfel de eveniment să faci declaraţii politice şi mai ales să adresezi critici la adresa partidului căruia Mircea Ionescu-Quintus i-a dedicat întreaga viaţă, poziţiile partidului fiind elaborate şi cu participarea domnului Mircea Ionescu-Quintus, a fost alături de noi în calitate de preşedinte, de preşedinte de onoare al partidului. Nu era locul pentru astfel de afirmaţii”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul liberal a adăugat că PNL este într-o opoziţie fermă faţă de actuala putere, de PSD şi Liviu Dragnea, liberalii fiind din ce în ce mai uniţi: „PNL este într-o opoziţie fermă, categorică de principii, de fond, împotriva actualei puteri, împotriva PSD, împotriva lui Dragnea şi a camarilei sale. Oricine împărtăşeşte această poziţie a PNL este binevenit în PNL. Noi, ca partid, ne-am tot unit, dacă mai pleacă câte unii de lângă noi nu înseamnă că mai au neapărat ce să caute în PNL, pentru că dacă cineva pleacă de lângă tine înseamnă că a avut nişte motive pentru care a plecat”.

Şi Alina Gorghiu l-a pus la punct pe Tăriceanu, aflat „la ciolan“ împreună cu PSD-ul. Ea a declarat, ulterior evenimentului de la Parlament, că partidul intenționează ca odată cu începerea sesiunii parlamentare în toamnă să depună moțiune de cenzură prin care să demită Cabinetul Dăncilă, precizând cu ironie că are speranța că și ALDE va susține acest demers. „Mă bazez ca ALDE să înţeleagă necesitatea de a vota o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern pe care momentan nu îl susţinem, dar care este un Guvern catastrofal, a declarat senatoarea Alina Gorghiu, fostă preşedinte PNL.

După încheierea manifestării de la Palatul Parlamentului, senatorul de Caraş-Severin Marcel Vela a scris pe contul său de Facebook: „Mircea Ionescu Quintus in memoriam. Dacă este ceva care să reușească să adune energiile liberale în același loc, cu același umor și cu aceeași inspirație, atunci aceasta este cu siguranță memoria seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus. Împreună cu câțiva colegi, am participat astăzi, la Palatul Parlamentului, la lansarea Asociației Mircea Ionescu Quintus, ultimul reprezentant al elitei politice interbelice românești. Membrii fondatori, doamna Viorica Ionescu Quintus, Dan Radu Rușanu şi Dinu Zamfirescu ne-au adus aminte de ce PNL este și va rămâne, aidoma liderilor săi, un element aparte în peisajul politic românesc, cu o identitate puternică, indiferent de provocările prin care trece acum“.

Ca un corolar a ceea ce s-a întâmplat ieri, Marcel Vela a ales să apeleze la un citat din Valeriu Stoica. O concluzie foarte bună a aparținut fostului președinte liberal Valeriu Stoica: «Ca în orice moment festiv, există o încărcătură simbolică şi nu este întâmplător că s-a înfiinţat, chiar în conjunctura actuală, această fundaţie, pentru că eu cred că acest gest, această iniţiativă, trimite la ideea de unitate a liberalilor, idee care a fost slujită de Mircea Ionescu-Quintus, idee care în politica românească de peste un secol a fost cea care a câştigat»”, scrie Marcel Vela. Senatorul cărăşean şi-a însoţit postarea şi cu câteva fotografii sugestive, în care apare alături de Ludovic Orban, Valeriu Stoica, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Dan Radu Ruşanu. Şi în niciun caz, nici măcar (ca) din întâmplare, alături de Tăriceanu…

Sursă fotografii: FB Ion Marcel Vela.