Miodrag Belodedici: „Când trec de Orșova şi intru pe Clisură, de acolo încep să simt energia pozitivă. E ceva incredibil!” [FOTO]

Încă de la primele ore ale dimineţii, localnicii din Moldova Nouă nu ştiau care-cum să se-mpartă pentru a nu rata vreuna dintre competiţiile sportive (pescuit sportiv, tenis de masă, turneu de minifotbal), organizate cu ocazia Ceaunului de Aur. Nu au lipsit vedetele fotbalului românesc de altă dată, în frunte cu Miodrag Belodedici.

Programat să se desfăşoare pe stadionul „Minerul”, turneul de minifotbal (zece echipe înscrise) a început cu un meci demonstrativ (old boys), o demonstraţie a fostelor glorii din fotbalul românesc naţional, regional şi local. Este vorba despre: Miodrag Belodedici, Dorel Stoica, Boştină, Zdravco Deianovici, Nicolae Tismănariu, Slavoliub Truichici, Mihai Latovlevici (tatăl lui Iasmin Latovlevici), Adrian Torma (primarul oraşului Moldova Nouă), Costică Blănariu etc. În urma disputelor de minifotbal, echipa câştigătoare va fi anunţaţă şi premiată odată cu începerea manifestărilor culturale (faleză, port).

Miodrag Belodedici nu uită niciodată de unde a plecat. Despre zona Clisurii şi oamenii de aici, sportivul are numai cuvinte de laudă: „Când trec de Orşova şi intru pe Clisură, de acolo încep să simt energia pozitivă. E ceva incredibil. Nu ştiu dacă mă-nţelege cineva sau nu. E ceva incredibil. Când jucam fotbal la Steaua Bucureşti şi veneam spre casă, la ieşire din Orşova, mă opream, mă puneam jos şi mă uitam la Dunăre. Îmi dădea aşa o stare de linişte şi o energie imensă. Îmi place când vin aici. Prietenii mei mă răsfaţă, de fiecare dată, pregătindu-mi un peşte bun. Am crescut cu peştele, îmi place peştele. Am mâncat şi peşte viu, asta aşa ca o paranteză a peripeţiilor copilăriei mele”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157698187212291″]

1000x100 casa brutarului

Referitor la meciurile de fotbal din ziua de astăzi, Belodedici oftează: „Nu mai e nimic din ce fost înainte… Înainte se putea face performanţă, erau mai mulţi tineri, era mai mult interes vis-a-vis de sport, în general. De aceea, primul pas spre îmbunătăţirea situaţiei ar trebui să vină de la cei de sus, care bat cu pumnul în masă. Se pare că mai marii noştri au preocupări mai importante, sportul fiind lăsat într-un plan secundar. De aceea nu mai e performanţă, din păcate. Mi-e teamă că, de atâta vorbă, noi vom dispărea uşor, uşor, tot ceea ce va rămâne este scrisul: despre cine am fost ca jucători (jucătorii seniori) şi ce am reuşit să facem cândva”.

Revenim la activităţile sportive şi trecem în revistă competiţia de tenis de masă, desfăşurată la sala de sport a Oraşului Moldova Nouă. În urma duelului celor patru echipe (Liubcova, Stanciova, echipa oraşului Moldova Nouă şi echipa Uniunii Sârbilor), iată cine sunt câştigătorii podiumului: Novacovici Miodrag, Pavlovici Mita şi Dobrosavlevici.

Reamintim că premiile obţinute în cadrul competiţiilor sportive de astăzi vor fi decernate în cadrul unei festivităţi de premiere pe faleză (port), locul în care urmează se aibă loc concursul pentru cea mai bună ciorbă de peşte, dar şi manifestări cultural-artistice.