Contrabanda şi braconajul piscicol, în creştere la frontiera cărăşeană

Infracţionalitatea transfrontalieră la graniţa de sud-vest a ţării, şi-n special în Caraş-Severin, este în creştere faţă de anul trecut, la capitolele braconaj piscicol şi contrabandă cu ţigări şi alcool.

La sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara s-a făcut, săptămâna aceasta, evaluarea activităţii instituţiei pe primul semestru al anului 2018. Infracţionalitatea transfrontalieră este în creştere comparativ cu anul trecut, după cum rezultă dintr-un comunicat de presă transmis redacţiei de către inspectorul principal de poliţie Petre-Ionuţ Nicola, purtător de cuvânt al ITPF.

În primul semestru din an s-au constatat 51 cazuri de contrabandă, în care au fost implicate 76 persoane, în creștere comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, când au fost înregistrate 32 de cazuri cu implicarea a 40 de persoane. Din infracțiunile de contrabandă depistate, au fost reținute 63.577 pachete de țigarete și 578 litri alcool, bunuri în valoare totală de aproximativ 762.924 lei.

leader board 728 x 90 px

„Cele mai multe evenimente au fost înregistrate la sectoarele poliţiei de frontieră  Moldova Veche – 14 cazuri cu 19 persoane implicate, Drobeta Turnu Severin – 9 cazuri cu 21 persoane implicate şi S.T.P.F. Mehedinți – 9 cazuri cu 11 persoane implicate“, spune Petre-Ionuţ Nicola.

Totodată, au fost constatate 30 cazuri de braconaj piscicol, săvârşite de către 55 cetăţeni români și bulgari, pe când în anul 2017 au fost descoperite 14 cazuri cu 21 persoane implicate. Astfel, au fost confiscate 487 kg peşte, patru ambarcaţiuni, un motor de ambarcațiune şi 193 unelte de pescuit, în valoare totală de aproximativ 17.000 de lei.

„Sectorul poliţiei de frontieră unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri este SPF Șvinița, cu 7 astfel de constatări“, mai precizează purtătorul de cuvânt al ITPF.