Turiștii sunt așteptați în Clisura Dunării din ianuarie până în decembrie! Oferte pe toate gusturile în fiecare anotimp

turism,clisura

Desemnarea recentă a Banatului Montan drept „Destinația turistică a anului 2021” a determinat mișcări în mediul online, numeroase structuri din turismul zonal folosind acest argument în încercarea de a atrage cât mai mulți turiști nu doar în perioada concediilor de vară.

Asociația Dunărea Moldova Nouă anunță că se poate face turism pe toată perioada anului „în Clisura Dunării, acest colț de vis al județului Caraș-Severin. Așa că merită promovat tărâmul sălbatic și romantic din sud-vestul țării încă prea puțin cunoscut! Ce se poate admira? Baziașul – poarta de intrare a Dunării în țară, Balta Nera, zonă avi-faunistică și celebrele mănăstiri sârbești din localitățile Baziaș, Zlatița, Gornea și Cusici!”

În postare se mai vorbește despre Golful Șușca, locuri importante pentru vizitare și promenadă la Moldova Nouă, cu faleza și vechiul port, ostrovul de la Moldova Veche cu celebrii cai sălbăticiți și legenda mormântului lui Attila.

leader board 728 x 90 px

Tot în zonă sunt de văzut satele cehești Gârnic, Sf. Elena, Bigăr pentru tradițiile lor de aproape două sute de ani. Turiștii amatori de formațiuni carstice pot vizita pentru observare peșterile Gaura cu Muscă, Grota Haiducilor, Gaura Chindiei, cetățile medievale Sf. Ladislau, Drencova, Castrul roman Vila Rustică, tabula Baross, morile de apă de pe valea Sicheviței și a pârâului Gramensca.

Asociația Dunărea Moldova Nouă, împreună cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din localitate, oferă pachete turistice pentru zona Baziaș- Berzasca, unde turismul în acest colț de rai se desfășoară all-season, adică pe toată perioada anului, din ianuarie până în decembrie. Pot fi făcute plimbări pe Dunăre cu diferite ambarcațiuni: șalupă, caiac canoe, plimbări cu biciclete și ATV-uri, off-road în munții Locvei, plimbări cu bacul (Baziaș 4) Moldova Veche – Golubăț (Serbia), dar și cu trenul pe Semmeringul bănățean Oravița-Anina.

De asemenea, cei interesați au la dispoziție, pentru mai multe informații, următorul site:

https://asociatiadunareamoldovanoua.eu/pachete-turistice-clisura-dunarii/