Americanii de la Delphi deschid ușa altor investitori la Moldova Nouă!

ion chisalita (2)

Companii de automotive și din industria prelucrării lemnului sunt interesate să ocupe halele din orașul de la Dunăre ale firmei Delphi.

Primarul Ion Chisăliță a dezvăluit pentru expressdebanat.ro că ar fi ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Delphi, companie care care și-a încetat activitatea la Moldova Nouă, dar care continuă să dețină platforma industrială din oraș, folosind-o astăzi pentru a-și depozita echipamentele. Halele respective sunt deosebit de importante deoarece orice alt investitor se poate reloca imediat. „Am avut întâlnire cu Delphi pentru a lămuri problema închirierii acestor spații, am făcut și scrisorile necesare și am asigurări că vor rezilia contractele în așa fel încât să le putem oferi altor investitori. Am luat legătura și cu câteva companii care sunt interesate de Moldova Nouă, inclusiv din zona automotivelor și din zona industriei de mobilă.”, a spus Chisăliță.

Pe lângă încasările la bugetul local pe care le-ar genera orice investitor venit în oraș, edilul-șef vorbește de impactul socio-economic de care s-ar bucura întreaga zonă: „Forța de muncă se adună de pe o rază teritorială mare. Orașul beneficiază de impozitul pe forța de muncă din această Clisură a Dunării, fapt care obligă orașul să facă ce trebuie ca centru socio-economic.”.

leader board 728 x 90 px