Apă cu porția într-o comună din Caraș-Severin! Robinetul se deschide temporar înainte de ruga satului!

padina matei

De mai multe zile, localnicii din Padina Matei, comuna Gârnic, nu au apă la robinete! Din cauza secetei prelungite din vară și a ploilor insuficiente, nivelul izvorului din care se face captarea la Padina Matei a scăzut atât de mult, încât trei sfert din localitate a rămas fără apă.

Autoritățile locale din comuna Gârnic au găsit o soluție de compromis, aceea de a închide întregul sistem de alimentare cu apă, urmând a-l redeschide înaintea rugii de Sfânta Marie Mică. „Avem o problemă mai spinoasă în Padina Matei, deoarece sursa de apă din peșteră a scăzut foarte mult. Mai bine zis, trei sfert din localitate nu are apă de câteva zile. Luni a fost a treia zi de când am oprit tot sistemul de alimentare cu apă, pentru a stoca apă în bazine și încercăm marți, cu o zi înainte de rugă, să dăm drumul pentru ca oamenii să aibă măcar două, trei ore apă. Este o situație care nu depinde de noi, ține de natură, perioada asta a fost secetă, nu au fost ploi și atunci sursa de apă din peșteră a scăzut foarte, foarte mult.”, ne-a declarat Nicolae Tismănariu, primarul comunei Gârnic.

Edilul mai spune că va căuta o sursă de finanțare pentru a aduce apa de la Gârnic, peste deal, pentru ca în perioadele de secetă la Padina Matei să nu mai existe astfel de probleme. Însă demersurile se vor putea face abia după ce alimentarea cu apă a localității Gârnic va fi gata. „Ne-am propus ca, după ce finalizăm lucrarea de la Gârnic, să încercăm să luăm un credit prin Ministerul Finanțelor și o parte din localitatea Padina Matei să fie alimentată din Gârnic. Din păcate, la Gârnic mai este de lucru! Proiectul ar fi trebuit finalizat, dar din cauza pandemiei, lucrările au mers mai încet, constructorul negăsind muncitori.”, a concluzionat Tismănariu.

leader board 728 x 90 px