Incidente minore pe pârtiile din Caraș-Severin

Cei 12 salvamontiști de pe Muntele Semenic și Muntele Mic au avut de lucru în perioada sărbătorilor de iarnă. Asta pentru că, turiștii neatenți s-au ales cu fracturi, iar cei care s-au aventurat la drumeții s-au rătăcit. Și jandarmii montani au avut parte de intervenții.

Salvamontiștii cărășeni sunt la zi cu plata alocațiilor lunare, spre deosebire de alte județe ale țării sau de iarna trecută, atunci când restanțele le-au „bruiat” activitatea. Potrivit șefului Serviciului Salvamont, Valentin Balaban, oamenii muntelui au avut parte de mai multe intervenții atât pe Muntele Semenic, cât și pe Muntele Mic. „Intervențiile au fost pentru turiștii care s-au lovit pe pârtie și și-au fracturat membrele, pe Semenic, iar pe Muntele Mic am avut un grup de turiști rătăciți, chiar înainte de Revelion. Salvamontiștii au intervenit prompt, iar toate aceste probleme au fost rezolvate”, a spus Valentin Balaban, șeful Serviciului Salvamont din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat. „Salvamontiștii sunt la zi cu plata salariilor, iar în acest sezon nu au fost probleme. Am făcut eforturi în acest sens”, a spus Ianăș Roșeți, directorul DADPP. La datorie în această iarnă sunt 12 salvamontiști: şase pe Semenic și alți şase pe Muntele Mic.

1000x100 casa brutarului

Jandarmii montani, la datorie
Și jandarmii montani au fost la datorie pentru turiști. „Au ajutat la degajarea circulației pentru că turiștii au fost nemulțumiți din cauza numărului mic al locurilor de parcare de pe munte”, a spus Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi din Caraș-Severin. De asemenea, aceștia au și intervenit la un scandal, după ce proprietarul unei pensiuni a sunat la 112 că este atacat cu toporul de un fost angajat.