Turiștii profită de weekend şi la Văliug

Telescaunul este funcțional, iar vremea perfectă pentru sporturile de iarnă

Deși este încă foarte devreme, turiștii își fac încet, încet apariția pe pârtia de la Crivaia, recent deschisă de omul de afaceri Ioan Popa. Și dacă cele 200 de locuri de cazare de pe Semenic sunt epuizate deja, partea bună a lucrurilor este că acum versantul este legat de Văliug prin cea mai lungă pâtie din țară, care este funcțională, datorită stratului mare de zăpadă.

La primele ore ale dimineții, turiștii au început să mișune pe pârtia de Văliug. Unii, hotărâți ca mai târziu să apeleze la autobuze să ajungă pe Semenic și să profite de cei 6 kilometri funcționali acum în totalitate datorită stratului mare de zăpadă, iar începătorii deciși să stea în banca lor, doar pe porțiune de 800 de metri, pe care o acoperă telescaunul nou montat acum câteva luni. „Este foarte bună pârtia. Am fost de câteva ori cu pritenii mei și m-am simțit excelent”, spune Radu Alexandru, un tânăr de 32 de ani. Acesta nu a prins încă funcțională pârtia cea lungă, dar speră ca weekendul viitor să ajungă să o testeze. „Nu era funcțională când am urcat ultima dată pe munte, dar am rezervat locuri pentru săptămâna viitoare. Sper să ajung să o testez, pentru că loc de cazare am găsit tare greu”, spune acesta.

La ora actuală, stratul de zăpadă de pe Muntele Semenic depășește 100 de cm, iar vremea rece care se anunță pentru zilele următoare va fi favorabilă pentru menținerea funcțională a tuturor pârtiilor de pe Semenic. Cea de la Văliug nu intră în calcul pentru că tunurile de zăpadă artificiale au fost montate tocmai ca să sfideze legea naturii.

În plus, în acest weekend au fost active 3 autobuze, au plecat de la Kaufland, din Reșita la orele 08.00, 08.30 și respectiv 09.00. Cei de la Casa Baraj au făcut apel la schiori să le folosească, astfel încât să evite problemele cu parcarea de la Valiug și Semenic. Transportul este gratuit. Și dacă toată lumea poate să bea un pahar de țuica sau de vin fiert și distracția este garantată. Dacă ați ratat autobuzele, luați mașina și plecați la drum ca să vă bucurați de zăpadă măcar pentru câteva ore.