Avalanșă de turiști pe Muntele Semenic

Și în acest weekend, parcările sunt pline ochi de mașini pe Muntele Semenic. Operatorii de turism spun că de patru ani nu au mai avut parte de atâta clientelă. Stratul de zăpadă este consistent, cea mai lungă pârtie din țară funcțională, iar atmosfera incendiară.

Operatorii de turism spun că nu au mai avut parte de ani buni un sezon atât de profitabil. Încasările le permit să îli mai pună la punct investiția de la altitudine. Oamenii nu au linişte, din cauza numărului mare de turişti care le trec pragul. „Putem spune că, în sfârşit, a reînviat turismul pe Muntele Semenic. De patru ani nu am mai avut atât de multă clientelă. Ne uităm cum se umple hotelul pe final de săptămână şi nu ne vine să credem. Este o senzaţie extraordinară când vedem că nu am investit degeaba peste vară”, a spus Florin Tudor, administratorul Vilei Melisa de pe Muntele Semenic.

Acum, oamenii sunt mulţumiţi de ceea ce au găsit. „Nu se mai poate fără rezervare. Oamenii trebuie să îşi planifice weekendul cu mare atenţie, pentru că locurile sunt ocupate din timp”, a spus Silvester Orgonaş, operator de turism pe Semenic.