Turiști din întreaga lume știu despre Banatul Montan prin intermediul Centrului Turistic din Caransebeș

Cod galben de turiști în anul care s-a încheiat în Caransebeș. O demonstrează statistica Centrului Național de Informare Turistică din Caransebeș, centru ce și-a atins scopul. Turiști din întreaga lume au poposit în patria Gugulanilor, iar unii s-au și întors în același an cu un grup mai mare de prieteni.

Turiștii care au trecut pragul Centrului anul trecut au sosit de pe întreg cuprinsul României, din toate zonele etnografice ale țării noastre, dar și din alte țări europene: Ungaria, Elveția, Franța, Cehia, Germania, Marea Britanie, Spania, Austria, Olanda, Italia, Polonia, Belgia, Bulgaria, Ucraina.

Renumele frumuseților noastre trece dincolo de granițele europene, municipiul Caransebeș având prilejul de a-și deschide porțile Cetății și unor turiști sosiți din SUA, Australia, Taiwan, Cuba, Filipine, turiști care au părăsit centrul turistic cu promisiunea revenirii, încântați fiind de patrimoniul nostru turistic. Unii dintre ei au revenit în același an, alături de un grup mai mare de prieteni, ceea ce ne-a demonstrat faptul că reușim să atingem scopul pe care îl are un centru turistic, dar ne-a și motivat să continuăm cu același entuziasm în a promova Caransebeșul și împrejurimile sale.”, ne-a declarat Roxana Novacovici, din cadrul centrului.

Sezonul abundent de turiști este vara, atunci când numărul turiștilor străini crește față de cel înregistrat în restul anului, predominând însă turiștii români în procentaj de 70%. Promovarea Caransebeșului și a regiunii s-a realizat și în anul 2019 în mod virtual, printr-un website, o pagină de Facebook, o aplicație pentru telefon, pe care turiștii o pot accesa chiar în lipsă de Internet, pentru a se putea orienta în municipiu, a afla mai multe informații despre obiective și locurile unde își pot petrece timpul liber, dar și prin site-ul Carpathian Gardens, administrat de Universitatea Babeș-Bolyai.

Indiferent de locul de proveniență sau de interes, fiecare turist are o poveste. Ne-a impresionat un grup de australieni sosiți în Caransebeș pentru a vizita locul natal al unui strămoș de-al lor. De asemenea un cuplu octogenar, plin de viață, sosit tocmai din Cuba, oamenii menționând că după o viață în care doar au muncit, a venit momentul să călătorească în toată lumea, am mai avut un turist din Belgia vorbitor de limbă română, care vizitează România de 15 ani și care a urmat cursuri la seral în limba română, sau turiști care parcurg distanțe lungi folosind exclusiv bicicleta sau turistul din București care a ales să viziteze Banatul de Munte în sunet de flaut, instrument pe care l-a adus cu el spre a ne încânta auzul. Sunt povești inedite, fiecare dintre ele adevărate inspirații și modele de urmat în viață.”, ne-a mai declarat Roxana Novacovici, din cadrul Centrului de Informare Turistică din Caransebeș.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/