Medicii din Caransebeș au evacuat cabinetele din fosta Policlinică. Gestul îi costă pe pacienți!

Printre cei care au luat în serios anunțul conducerii Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș privind închiderea cabinetelor din cadrul Societății Civile Medicale din fosta Policlinică este medicul specialist ORL Dan Laurențiu Tocuț. Acesta și-a deschis un cabinet medical privat.

Managerul Adrian Cican a trimis înștiințarea că din 16 ianuarie cabinetele medicale se vor închide pentru că întregul etaj I și o parte din parterul fostei Policlinici vor intra în reabilitare, în vederea deschiderii Ambulatoriului de Specialitate. În aceste condiții, Adrian Cican a solicitat sprijinul medicilor pentru a consulta pacienții la Compartimentul de Primiri Urgențe până când se va deschide Ambulatoriul. Unii medici, printre care Gheroghe Borcean, au explicat imediat că nu se pot face consultații în Urgențe pentru că ar fi o aglomerație continuă, mai ales la orele dimineții, dar și pentru faptul că în Urgențe nu ai cum să lucrezi cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru că avizul s-a primit pe cabinet și înregistrarea pacientului în sistemul cu Casa de Sănătate se face în timp real în baza cardului de sănătate. Argumentul doctorului Gheorghe Burcean este susținut și de alți medici care vor acorda ajutor în Urgențe, dar nu pe baza cardului de sănătate.

Există și varianta ca pacienții să apeleze la aceiași medici, dar în privat; este cazul medicului ORL Dan Laurențiu Tocuț sau al medicului oftalmolog Lăcrimioara Mihăilică. Aceștia au întins o mână de ajutor pacienților și au lăsat anunțuri pe ușile fostelor cabinete cu noua locație unde pot fi găsiți, dar consultațiile sunt contra cost.

expres banat 1000x100 (2)

Eu m-am mutat imediat, am amenajat un cabinet pe strada M. Kogălniceanu, la numărul 10, dar aici nu pot lucra cu Casa de Asigurări Medicale până când nu primesc toate avizele necesare de la Direcția de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor și Casa de Asigurări de Sănătate.”, ne-a declarat medicul Dan Laurențiu Tocuț.

Medicul specialist ne-a mai precizat că toate avizele vor veni cel mai probabil în aproximativ o lună.