Turiști de pretutindeni – invitați să descopere Dunărea și patrimoniul natural al clisurii prin istoria și legendele din Banatul de Munte

Ziua Internaţională a Dunării va fi sărbătorită în acest weekend, manifestare desfășurată pe scena amplasată pe faleza Dunării în organizarea Primăriei din Moldova Nouă, cu sprijinul Asociaţiei Dunărea Moldova Nouă.

Prezentarea intitulată „Dunărea la izvoare” realizată de K. Koch, un cunoscut ghid din Germania, urmată de o trecere în revistă a celor mai importante obiective turistice ale zonei, realizată de un grup de voluntari ai Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” a fost programată în deschidere, mâine, de la ora 11.00.

Manifestarea va continua cu poezie în grai bănăţean și un moment evocator despre Cetatea Ladislau, Banatul Montan, flora şi fauna Dunării. Pentru aceste puncte din programul manifestării au fost invitaţi Nicolae Susar din Anina şi inginerul Felix Baratky, reprezentant al Parcului Naţional Porţile de Fier.

leader board 728 x 90 px

Tot mâine, pe scenă vor urca Ansamblul de dansuri populare TommyLand, grupul de dansatori ai Alianţei Pensionarilor şi Daiana Mandachi, o tânără speranţă a muzicii uşoare din Moldova Nouă.

Duminică, manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Dunării se vor încheia cu o piesă de teatru intitulată „Legenda Dunării”, pusă în scenă de actori ai unei companii de teatru din Timişoara.