De douăzeci de ani, cuvântul scris este sărbătorit în cadru festiv la Reșița

1000x100 (1)

Tradiționala manifestare intitulată Colocviile revistei „Reflex” a ajuns la cea de-a XX-a ediție și pentru a marca acest eveniment, sâmbătă, 26 iunie, va avea loc o „Seară a editurilor și a publicațiilor periodice de cultură și spiritualitate”.

Programul mai cuprinde și recitalul poetic „La umbra unui titlu de poem Corona” (Paul Celan, 1948). Tot cu acest prilej, vor fi aniversate publicațiile „Foaia Diecezană” (1886-2021) și „Banatica” (1971-2021).

Festivitatea este programată pentru ora 17.00 și va avea loc în incinta Muzeului Banatului Montan Reşiţa, în sala II, fiind transmisă online pe pagina de Facebook a CJCPCT.

expressheadergeneral (1)

Sunt așteptați la acest eveniment cultural directori de edituri, editori, redactori șefi, coordonatori de publicații periodice de cultură și spiritualitate, poeți din Caraș-Severin, colaboratori ai revistei „Reflex”.

Organizatorii manifestării sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin şi Muzeul Banatului Montan Reşiţa, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.