Turiști care preferă istoria în detrimentul litoralului, vizitatori în Banatul de Munte

Caransebeșul a fost vizitat astăzi de turiști din județele Cluj, Ilfov și Brașov, vizitatori care au lăsat litoralul românesc pentru zonele istorice ale țării.

La primele ore ale dimineții, o familie din Cluj a vizitat Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș și mai apoi, o nouă familie mai numeroasă, formată din trei generații, a poposit în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Bunici, părinți și nepoți au vizitat în aceste zile cascada Bigăr, morile de apă de la Rudăria, zona Poiana Mărului și acum Caransebeșul.

Suntem cazați în Caransebeș, am vizitat tot ceea ce înseamnă tradiție și istorie în acest județ, pe copiii mei îi plimb pe la muzee de la 4 ani. Am fost și la ștrandul din oraș, curat, aerisit, e mai bine decât în înghesuiala de pe litoral. Am fost și la centrul turistic, ne-am informat despre ce obiective mai putem vizita în zona Caransebeșului și mâine vrem să mergem la Turnul lui Ovid de la Turnu Ruieni și pe Muntele Mic”, ne-a declarat unul dintre vizitatorii muzeului caransebeșean.


La Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță au vizitat casa pădurarului de pe Valea Bistrei amplasată în curtea instituției, dar și expoziția permanentă organizată pe trei domenii: pictură, documente și obiecte aparținând generalilor Traian Doda, Moise Groza și Ioan Dragalina și etnografie împărțită pe obiecte din ceramică și costume populare cu obiecte de uz casnic tradiționale Banatului de Munte.