Turist străin, în comă, în urma unui accident

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

O biciclistă de naționalitate cehă a fost victima unui accident grav când cobora cu grupul de 18 persoane de pe Muntele Semenic.

Femeia a pierdut controlul bicicletei pe o pantă și s-a oprit într-un copac. Chiar și cu o cască de protecție, biciclista a suferit răni la cap și a intrat în comă.

Jandarmii montani, alături de echipa Salvamont, au ajuns la fața locului în urma apelului făcut de către coechipierii femeii în cadrul expediției. „Jandarmii montani s-au deplasat cu ATV-ul din dotare la faţa locului, unde au acordat primul ajutor unei persoane de sex feminine, în vârstă de 29 ani, care se afla în stare de inconştienţă.  Persoana în cauză a pierdut controlul bicicletei pe o pantă cu o înclinaţie de aproximativ 60 de grade, lovindu-se cu capul de un copac. Deşi purta cască de protecţie, aceasta a suferit leziuni grave. Alături de Serviciul Salvamont,  au transportat persoana în zona Cabanei Bisericii Baptiste din apropierea staţiunii Crivaia, pentru a putea fi preluată de un elicopter SMURD”, se precizează într-un comunicat de presă din partea Jandarmeriei.

promovare banner maxagro

Conform ultimelor informații, biciclista a ieșit din starea de comă și se află sub stricta supraveghere a medicilor de la Spitalul de Urgență din Timișoara, unde a fost transportată cu elicopterul.

smurd

publicitate tmc 640