Turist rătăcit în pădure, găsit la Botul Calului!

JJandarmii montani au avut de lucru în cursul acestui weekend. Un bărbat a plecat la o plimbare cu bicicleta și s-a rătăcit în pădure.

Un turist a hotărât să plece seara din Semenic spre Stațiunea Trei Ape cu bicicleta. Pentru că s-a lăsat întunericul, bărbatul a pierdut cărarea și s-a rătăcit în pădure. Jandarmii cărășeni au plecat pe urmele turistului imediat ce au fost anunțați de către soția acestuia de dispariție.

Din cauza lăsării întunericului şi a absenţei indiciilor privind zona în care turistul s-a rătăcit, s-a luat hotărârea ca, în cazul în care acesta nu poate fi contactat telefonic pe parcursul nopţii, jandarmii montani să execute acţiuni specifice pentru căutarea şi găsirea turistului. În dimineaţa zilei de 11 august a.c., jandarmii cărăşeni împreună cu personal din cadrul Serviciului Salvamont Reşiţa au plecat în căutarea persoanei rătăcite, atât pedestru, cât şi cu ATV-ul din dotarea Postului de Jandarmi Crivaia”, se precizează într-un comunicat de presă.

După câteva ore de căutări, bărbatul a fost găsit în zona numită Botul Calului, fără probleme grave de sănătate, doar cu o stare accentuată de oboseală și o ușoară deshidratare. I-a fost acordat primul ajutor și a fost transportat la locul de întâlnire cu familia sa.