Ultima modă în Reșița: scăldatul în Bârzava!

Cea mai bună metodă de a răzbi prin caniculă este o baie răcoritoare. Pentru unii dintre reșițeni cea mai la îndemână variantă este baia în râul ce străbate orașul.

Mai mulți locuitori din zona Mociur a orașului Reșița au fost surprinși de către un reșițean bălăcindu-se și distrându-se la malul râului Bârzava. Deși existau reclamații că râul este secat sau că apa este murdară, din pozele primite în redacția Express de Banat se vede foarte clar că apa este chiar limpede și suficientă pentru o baie plăcută.

baie in barzava

Baia în Bârzava era doar un vis pentru mulți dintre locuitorii orașului. Dacă pe vremea comunismului apa din râu era imposibil de murdară, astăzi se practică scăldatul în Bârzava. „Nici nu ne gândeam că se va ajunge să se facă baie în Bârzava. Când eram copil, îmi doream să văd râul suficient de curat pentru o bălăceală, însă era extrem de murdară apa”, povestește un reșițean.

Așadar, se poate spune că încă o zonă atractivă pentru reșițeni în sezonul estival s-a improvizat fără să fie nevoie ca aceștia să părăsească orașul. Râul Bârzava a devenit peste noapte perfect pentru scăldat.